Dissabte, 6 de març de 2021

TMB s’adhereix al Dia Mundial contra la Sida

 

TMB s’adhereix al Dia Mundial contra la Sida

El dia 1 de desembre es commemora a tot el món el Dia Mundial contra la Sida per recordar i donar a conèixer al món l'epidèmia global causada pel VIH.

Redacció / 01.12.20 - 08:30h

Sota el lema de la campanya d'enguany, “Solidaritat mundial, responsabilitat compartida”, TMB convida tots els treballadors que vulguin a unir-s'hi amb el tradicional llaç vermell que s'ha convertit en símbol de solidaritat amb els afectats.

Avui, gent de tot el món s'uneix per fer costat a les persones que viuen amb el VIH i estan afectades pel virus, i per recordar les que han mort per malalties relacionades amb la sida. 

Aquest any els ulls s'han posat sobre la pandèmia de la Covid-19 i sobre com aquesta ha afectat la nostra salut. La Covid-19 ha posat sobre la taula una vegada més que la salut s'interrelaciona directament amb altres problemes fonamentals, com ara la reducció de la desigualtat, els drets humans, la igualtat de gènere, la protecció social i el creixement econòmic, i per tot això el lema de la campanya d'enguany és “Solidaritat mundial, responsabilitat compartida”.

La sida a Catalunya 

Segons l'últim informe del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT), Vigilància epidemiològica de la infecció pel VIH i la sida a Catalunya, de l'any 2018, es calcula que a Catalunya hi ha 32.429 persones que viuen amb VIH. El nombre de diagnòstics de VIH notificats a Catalunya ha estat de 613, el que representa una taxa de 8,1 casos per 100.000 habitants. Els homes han representat el 87% (531) dels diagnòstics, amb una taxa de 14,2 casos per 100.000 habitants, mentre que les dones presenten una taxa de 2,1 casos per 100.000 habitants. La mitjana d'edat dels casos ha estat de 36 anys.

Aquesta jornada va ser concebuda per primera vegada l'agost del 1987 per James W. Bunn i Thomas Netter, del Programa Mundial sobre la Sida de l'Organització Mundial de la Salut a Ginebra, Suïssa (ONUSIDA) i és una oportunitat per demanar a les institucions, organitzacions, empreses i a la ciutadania la seva implicació en les mesures de prevenció i control, així com per garantir l'accés al tractament i la no discriminació a les persones que viuen amb el VIH.

 

Compartir:

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB