María José Chesa, de BCASA, al pòdcast de la GenTMB
María José Chesa, de BCASA, al pòdcast de la GenTMB

María José Chesa, cap del Servei Ambiental i Relacions Externes de Barcelona Cicle de l’Aigua, BCASA, explica al pòdcast de la GenTMB com és la gestió que la ciutat fa d’aquest recurs imprescindible i escàs.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull, La Casa sonora de la GENTMB ha convidat el Sergi Farré i la Laila El Allali, personal de TMB i integrants de l’associació Visibles, per parlar de la seva vivència com a persones del col·lectiu LGTBIQ+.

Carolina Ceresuela, tècnica especialista de Gestió Ambiental, ens ha acompanyat en un nou episodi de la Casa Sonora de la GenTMB per explicar les accions que realitza TMB per gestionar de manera responsable els residus.

L’Enrique Pereda, responsable de Neteja i Imatge de Trens a Metro, ens ha acompanyat al pòdcast de la GenTMB per explicar les accions (des de les més recents a les més pioneres) que s’han portat a terme per fer-ne un ús eficient de l’aigua.

Tot i que a Barcelona i l’àrea metropolitana han millorat els nivells de reserva d’aigua (baixem de la fase d’emergència a la d’excepcionalitat), la gestió eficient d’aquest bé escàs ha arribat per quedar-se. En parlem amb en Joan Pineda, responsable de Material mòbil i Instal·lacions als CONs de Zona Franca i Ponent.

En el segon episodi del pòdcast de la GenTMB que dediquem a la lluita contra la sequera, ens ha acompanyat l’Edu Núñez. L’Edu, agent d’atenció al client a l’L1, ens explica amb quines mesures han aconseguit gastar 6.000 litres menys d’aigua al trimestre a casa seva.

Aquesta nova temporada de La Casa sonora de la GenTMB la dediquem a un tema transversal a tota l’organització: la gestió sostenible i eficient dels recursos. En el primer episodi, abordem la resposta de TMB respecte a la fase d’emergència per sequera.

El conseller delegat, Xavier Flores, ha passat pel pòdcast de la GenTMB per continuar donant-se a conèixer entre la plantilla. A l'entrevista, reivindica el paper clau de TMB i de les persones que hi treballen per garantir una mobilitat eficient i equitativa.

La causa escollida per la plantilla aquest any, la lluita contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang, ha protagonitzat la segona temporada del pòdcast de la GenTMB. En resumim els principals moments viscuts amb les convidades als diferents episodis.

El darrer trimestre de l’any concentra les activitats associades a la causa solidària Mou-te, aquest any dedicada a la lluita contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang. La coordinadora de projectes de la Fundació TMB, Antonia Cruz, ens ho explica des del pòdcast de la GenTMB.

Els trasplantaments de medul·la òssia salven vides. És un procediment molt més senzill del que imaginem, però que requereix del compromís de donants voluntaris. Una metgessa i una donant, treballadora de TMB, ens ho expliquen al pòdcast. 

1GenTMB

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB