La leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang

La Beatriz ens presenta el seu projecte finalista de la XIII edició del Tria la teva causa

Redacció / 16.05.23 - 08:23h

La Beatriz Mera Valladares, que està a la unitat de seguretat ferroviària, va entrar a formar part de TMB l’any 2008.

Quina és la causa que proposes com a projecte solidari per aquest any?

Vull donar a conèixer la importància de fer-se donant de medul·la, així com el procés de donació, que és el gran desconegut i no és gens complicat, avui en dia pràcticament es fan per un procés semblant a la donació de sang.

Per què aquest projecte i quina vinculació hi tens?

He escollit aquest projecte, perquè soc pacient receptora d’una donació. El 2014 em van diagnosticar un limfoma de Hodgkin, un tipus de càncer a la sang què amb tractament quimioteràpic vaig aconseguir curar-me, però el 2019, en un dels controls rutinaris del Limfoma, van veure que la meva medul·la estava deixant de funcionar, em diagnosticaven de “Síndrome mielodisplásico”, conseqüència del tractament quimioteràpic, i l’única cura del qual és el transplantament de medul.la. Gràcies a la Fundació Josep Carreras que gestiona “l’arxiu” de donants amb comunicació amb la resta de països, van trobar-me un donant compatible 100% procedent d’Alemanya, que m’ha regalat vida.

Quina és l'associació que està desenvolupant el projecte i quin és el teu paper a l'associació?

La fundació Josep Carreras és l’associació gestiona REDMO (Registro de Donantes de Médula Ósea), inverteix en investigació, fa difusió de la importància de les donacions, dona suport als pacients, etc. Dins de l’associació el meu paper és de donant econòmica, ja que no puc ser donant ni de sang, ni de medul·la.

Per què hem de votar el teu projecte?

Tot i que tots els projectes presentats són importants, crec que falta molta informació sobre la importància de fer-se donant, ja que es poden salvar moltes vides. A més, d’alguna manera, vull agrair a la Fundació Josep Carreras i als donants de medul·la que jo avui sigui aquí i pugui continuar gaudint de la vida amb el meu fill, marit i resta de família i amics.

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB