Laura Ropero / Pep Herrero
Laura Ropero / Pep Herrero

Laura Ropero, AAC de la L5 i guanyadora del Concurs de Relats Curts 2019

PERSEVERANT  “Porto molts anys presentant-me i sent finalista. Aquest és un doble premi, premi pel relat escrit i premi a la tenacitat i a la perseverança per haver-ho seguit intentant tot i ser tants cops finalista” CREATIVA  “Sempre estic escrivint algun relat”

Àngels Rodríguez / 02.05.19 - 10:08h

Laura Ropero Marín és agent d'atenció al client de la línia 5 de Metro des del 1999, any en què va entrar a formar part de la plantilla de TMB. Acaba de guanyar el 13è Concurs de Relats Curts de TMB en la categoria treballador de TMB amb el relat Examen final

Enhorabona, has guanyat el primer premi i ho has fet amb un relat que parla de l'impressionisme. No deus pas pintar, també?

Ja m’agradaria!! Però sempre he estat una negada per al dibuix, i potser és per això que admiro tant els qui tenen la capacitat de pintar.

Vas presentar el relat signat amb el pseudònim Berthe, que era el nom d'una pintora francesa impressionista. Ets una amant d'aquest moviment pictòric?

Sóc una amant de l'art en general, però també és veritat que l'impressionisme com a moviment pictòric em sembla molt interessant. Admiro molt totes les persones que s'atreveixen a fer alguna cosa diferent, i més si al fer-ho aconsegueixen obrir nous camins i fer un pas endavant en la matèria que sigui. 

"L'enyorança que a vegades tinc d'aquesta època d'estudi i de la barreja de nervis i satisfacció és el que em va impulsar a escriure'l"

Com va sorgir la idea d'aquest relat? Què et va impulsar a escriure'l?

Doncs, tot i que poques vegades ho faig quan escric, en aquest cas em vaig inspirar en el que jo mateixa he viscut durant molt de temps.  Fa just un parell d'anys em vaig graduar en Humanitats i el que podeu llegir al meu relat és just el que he viscut cada cop que m'anava a examinar a Palau Reial. Possiblement l'enyorança que de vegades tinc d'aquesta època d'estudi i de la barreja de nervis i satisfacció és el que em va impulsar a escriure'l.

És la primera vegada que et presentes a aquest concurs?

No, porto molts anys presentant-me i sent finalista. Per això aquest any m'ha fet tantíssima il·lusió guanyar el concurs. És com un doble premi, premi pel relat escrit i premi a la tenacitat i a la perseverança per haver-ho seguit intentant tot i ser tants cops finalista i no haver guanyat mai. Al final, no rendir-se mai és sempre la millor opció.

Només t'has presentat a la categoria treballador o també ho has fet en alguna de les altres?

Només a la de treballador.

I quants relats vas presentar en total?

En vaig presentar dos. Examen final, que és amb el que he guanyat el concurs, i Maria, que ha estat el regal d'aniversari per a la meva amiga Maria i que és la segona part del relat Tercer vagón, que també vaig presentar al concurs fa un parell d'anys.

Has escrit alguna novel·la o conte?

Tinc un projecte entre mans, però encara no està acabat.

"Tant metro com bus són una font inesgotable d'inspiració, tant amb històries reals com fictícies"

Inspira conduir pels túnels del metro?

Qualsevol lloc serveix d'inspiració si t'agrada escriure, però la veritat és que el transport públic a Barcelona, tant metro com bus, mou moltíssimes persones cada dia i això és una font inesgotable d'inspiració, tant amb històries reals com fictícies.

Estàs escrivint algun relat, ara?

Sempre estic escrivint algun relat. Si hi una cosa que no falla mai a la meva bossa, és una llibreta.

Què estàs llegint? 

Doncs casualment estic llegint Sakura, un llibre de Matilde Asensi que té com a temàtica principal un quadre de Van Gogh.

Quin és el teu escriptor/a preferit/da?

N'hi ha molts, però si n'hagués de triar un potser seria la Tracy Chevalier.

Per tancar l’entrevista, com a guanyadora del primer premi tens una experiència de cap de setmana per Catalunya per a dues persones. Ja has pensat on aniràs?

Ho haig d'acabar de decidir, però he vist un hotel a Tarragona que fa molt bona pinta.

 
Laura Ropero Marín, guanyadora del Concurs de Relats Curts 2019 / P. Herrero
Laura Ropero Marín, guanyadora del Concurs de Relats Curts 2019 / P. Herrero
Laura: "No rendir-se mai és sempre la millor opció" / Pep Herrero
Laura: "No rendir-se mai és sempre la millor opció" / Pep Herrero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB