L'abandonament animal

L'Àlex ens presenta el seu projecte finalista de la XIII edició del Tria la teva causa.

Redacció / 08.05.23 - 09:57h

L’ Àlex Salazar Pargaña és tècnic d’operacions de línies automàtiques de les línies 9/10 Sud i, des d’aquestes línies,  ens presenta i defensa el seu projecte.

Quina és la causa que proposes com a projecte solidari?

El tema principal és l’abandonament animal. És a dir, tots aquells gats o gossos que s’abandonen als carrers, i finalment acaben en una gàbia a la gossera de Barcelona esperant a ser adoptats i normalment tenint com a màxim un passeig al dia si hi ha voluntaris i cuidadors suficients per treure’ls. Aquest és un problema que normalment no surt per notícies ni xarxes, per això crec que és important donar visibilitat a aquells animals abandonats que no la tenen. Amb aquest projecte, es podrà millorar la qualitat de vida d’aquests animals.

Per què aquest projecte i quina vinculació hi tens?

Soc voluntari actiu de la gossera des de fa una mica més de sis anys, quan puc i trobo temps intento anar una estona a passejar gossos i desconnectar de la rutina. He decidit impulsar aquest projecte per tal de relacionar la meva activitat de voluntariat a la gossera, amb l’empresa en la qual treballo, i d’aquesta manera, també donar a conèixer a la resta de treballadors la  gossera, i la possibilitat de realitzar un voluntariat amb animals durant el seu temps lliure sempre que vulguin.

Quina és l'associació que està desenvolupant el projecte i quin és el teu paper?

L’associació es diu “Amics i voluntaris de la gossera de Barcelona” (
https://amicsivoluntariscaacb.org/). Es tracta d’una associació animalista sense ànim de lucre, que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels animals del Centre d’acollida i animals de companyia de Barcelona. Creada el 2007, a poc a poc ha anat creixent gràcies a la feina i actitud altruista dels seus membres. La meva relació amb l’associació, és que soc voluntari actiu  i soci al mateix temps.

Per què hem de votar el teu projecte?

M’agradaria que aquest projecte tirés endavant perquè això podria ajudar molt a donar visibilitat a tots els gats i gossos (sobretot els que porten més anys vivint en una gàbia) que fa tant de temps que estan esperant a ser adoptats. També ajudaria a conscienciar a la gent de l’impacte que té l’abandonament animal per tal que es redueixi i deixi de ser un problema gairebé invisible. A més, en aquests 12 anys del “Tria la teva causa” mai no ha sortit una proposta relacionada amb animals, crec que és el moment de donar-los veu.

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB