Edu Núñez a l'estudi de La Casa sonora de la GenTMB
Edu Núñez a l'estudi de La Casa sonora de la GenTMB

En el segon episodi del pòdcast de la GenTMB que dediquem a la lluita contra la sequera, ens ha acompanyat l’Edu Núñez. L’Edu, agent d’atenció al client a l’L1, ens explica amb quines mesures han aconseguit gastar 6.000 litres menys d’aigua al trimestre a casa seva.

Aquesta nova temporada de La Casa sonora de la GenTMB la dediquem a un tema transversal a tota l’organització: la gestió sostenible i eficient dels recursos. En el primer episodi, abordem la resposta de TMB respecte a la fase d’emergència per sequera.

El conseller delegat, Xavier Flores, ha passat pel pòdcast de la GenTMB per continuar donant-se a conèixer entre la plantilla. A l'entrevista, reivindica el paper clau de TMB i de les persones que hi treballen per garantir una mobilitat eficient i equitativa.

La causa escollida per la plantilla aquest any, la lluita contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang, ha protagonitzat la segona temporada del pòdcast de la GenTMB. En resumim els principals moments viscuts amb les convidades als diferents episodis.

El darrer trimestre de l’any concentra les activitats associades a la causa solidària Mou-te, aquest any dedicada a la lluita contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang. La coordinadora de projectes de la Fundació TMB, Antonia Cruz, ens ho explica des del pòdcast de la GenTMB.

Els trasplantaments de medul·la òssia salven vides. És un procediment molt més senzill del que imaginem, però que requereix del compromís de donants voluntaris. Una metgessa i una donant, treballadora de TMB, ens ho expliquen al pòdcast. 

A través de la Beatriz, treballadora de Metro que va patir una leucèmia i va necessitar un trasplantament, coneixem més del Mou-te d’aquest any i de la importància d’ajudar a fer créixer el registre de donants de medul·la òssia. 

Al llarg de sis capítols del pòdcast de la GenTMB, hem posat xifres als accidents in itinere a TMB i hem escoltat companys que n’han patit un. Resumim els seus consells de prevenció i recollim els passos a fer en cas de patir un d’aquests sinistres.

En Mario Lases, AAC a l’L2, va patir un sinistre de camí a la feina on la meteorologia va jugar un paper important. De nou, un treballador de TMB posa veu a la casuística dels accidents in itinere al pòdcast de la GenTMB.

Un accident in itinere, fins i tot aquell menys aparatós d’entrada, comporta conseqüències molestes. A banda de la baixa laboral, limita l’autonomia personal i trastoca la vida familiar. Avui el Salva Plaza, conductor de bus, ens explica com va ser la seva experiència.

Les causes dels accidents in itinere, el tema que estem tractant al pòdcast de la GenTMB, són variades: excés de velocitat, distraccions, efectes de la meteorologia... N’hi ha, però, un tipus que va en augment: els accidents on estan involucrats animals salvatges.

1GenTMB

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB