“Escriure és un gran plaer, aprofitar l’oportunitat que ens dona el concurs de TMB és una bona forma de practicar amb l’escriptura"

La Laura, finalista en la XVI edició del Concurs de Relats Curts de TMB en la categoria treballador, ens engresca a participar en la nova edició del concurs, que ja ha començat.

Àngels Rodríguez / 08.05.23 - 08:30h

La Laura Ropero és agent d’atenció al client de L5, i va ser finalista en l’edició passada amb el relat “Retorn al passat” i des d’aquestes línies ens vol animar a participar en la nova edició del concurs de Relats Curts de TMB.

Enhorabona. No era la primera vegada que et presentaves, a l’edició de l’any 2019 vas guanyar el primer premi i en diverses edicions has estat finalista. Què t’impulsa a presentar-te a aquest concurs?

Per a mi presentar-me al Concurs de Relats Curts de TMB és com una tradició. Quan veig que comença el concurs, escric el meu relat i el presento en quant el tinc llest.

La fotografia que il·lustra l’entrevista està feta als jardins de Can Fargues, que és el lloc que menciones al relat de l’any passat. Què et va inspirar a escriure ”Retorn al passat”?

”Retorn al passat” és potser el relat més especial per a mi de tots els que he escrit. Sempre escric ficció, però aquest relat és un homenatge personal que vaig fer a la meva iaia i explica vivències que vàrem compartir i que guardo dins de mi com a tresors. Em va costar molt escriure’l i compartir-ho, però un cop ho vaig fer, vaig estar molt contenta d’haver-ho fet.

Què ens dius per animar-nos a participar?

Escriure és un gran plaer, aprofitar l’oportunitat que ens dona el concurs de TMB és una bona forma de practicar amb l’escriptura.

I què en traurem, de participar-hi?

Penso que tot s’ha de fer, en primer lloc, per satisfacció personal. Participar pot ser molt gratificant, per acomplir un repte, per superar pors o simplement per compartir una activitat que ens fa feliços realitzar.

Algun consell per als companys que es vulguin presentar i no es decideixen?

El meu consell és: fes-ho! Què tens a perdre?

Creus que qualsevol pot arribar a escriure un relat curt?

Sí, és clar. Tothom pot i el que és realment valuós és intentar-ho. Els resultats poden no agradar-nos en un principi o podem pensar que podem millorar, però si no ho fem, no millorarem mai.

Ja tens preparat el relat per a l’edició d’enguany? Perquè dono per suposat que t'hi presentes, no?

Has encertat! Just l’he presentat aquest matí.

T’has presentat a altres concursos literaris? Has guanyat algun?

La veritat és que no. Potser també m’hauria d’animar jo.

Per acabar l’entrevista, l’escriptura creativa” pot aprendre's en un taller?

Tot es pot aprendre, en un taller o a força de practicar-ho. En la meva opinió si vols aprendre a escriure el millor que pots fer és: escriure. A un taller et donaran consells i eines que et poden ajudar molt, però crec que la clau sempre està a practicar l’escriptura.

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB