Un grup d'alumnes de Primària al taller amb el bus híbrid / Miguel Ángel Cuartero
Un grup d'alumnes de Primària al taller amb el bus híbrid / Miguel Ángel Cuartero

Juguem a moure'ns en transport públic!

El projecte educatiu de TMB ha participat un any més en la jornada "L'espai dels infants", organitzada per la Guàrdia Urbana, on prop de 3.000 alumnes de Primària han après la importància de l'educació viària i del transport sostenible

Marta Espinosa / 05.06.15 - 10:46h

El matí del 4 de juny el Parc del Fòrum va acollir la 16a Jornada d'Educació per a la Mobilitat Segura - L'espai dels infants, on van participar 2.902 alumnes d'Educació Primària de 37 escoles de Barcelona i que serveix com a cloenda de les activitats educatives que la Guàrdia Urbana organitza durant tot l'any escolar.

TMB col·labora des de l'any 2007 en aquesta jornada amb la finalitat de transmetre als nens i nenes la importància del transport públic sostenible, que aquests es familiaritzin amb el transport col·lectiu i sàpiguen com utilitzar-lo. En aquest sentit, el projecte educatiu de la companyia, TMB Educa, ha organitzat tallers lúdics i didàctics per apropar aquests valors als infants tot jugant.

Tallers educatius per als més menuts

TMB, conjuntament amb RACC i Tram, ha organitzat els tallers dedicats al transport públic sostenible. Una de les activitats més representatives és “Coneixes el teu bus?”, un taller que es fa a bord d'un bus, enguany de tecnologia híbrida, on els alumnes es familiaritzen amb les diferents parts que componen aquest tipus de vehicles (espai del conductor, validadora, portes d'entrada i sortida, botons de parada...) i se'ls explica la importància de la mobilitat sostenible en una ciutat amb tants viatges com hi ha a Barcelona.

També es fa èmfasi perquè els alumnes prenguin consciència de l'existència d'usuaris del transport públic amb necessitats especials i que cal respectar els espais reservats a aquest efecte. Finalment, aprenen a respectar l'espai públic i la diversitat dels seus usuaris.

TMB Educa ofereix un programa d'activitats de suport als centres escolars per treballar els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona, de la mà de més de 40 monitors que són empleats de TMB voluntaris amb formació pedagògica.

TMB fa 8 anys que col·labora en aquesta jornada educativa / Miguel Ángel Cuartero
TMB fa 8 anys que col·labora en aquesta jornada educativa / Miguel Ángel Cuartero
Un dels nens participant al taller "Coneix el teu bus" de TMB Educa / Miguel Ángel Cuartero
Un dels nens participant al taller "Coneix el teu bus" de TMB Educa / Miguel Ángel Cuartero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB