Jesús Morales a la presentació del repte 2014 / Pep Herrero
Jesús Morales a la presentació del repte 2014 / Pep Herrero

Jesús Morales afronta un nou repte, participar de l'Himalayan Challenge 14+1

Ha participat en tres expedicions a muntanyes de més de 8.000 m. L'any 2008 va coronar el Dhaulagiri, de 8.167 m; el 2010 va fer un intent d'ascens al Manaslu, de 8.147 m, i va assolir el més important dels reptes, fer el cim a l’Everest, de 8.848 m, ara fa dos anys.

Redacció / 11.02.14 - 11:43h

El Jesús Morales, mecànic de revisió de la L4 de Metro al taller de Roquetes, president de la Unió Excursionista de Catalunya d'Horta i alpinista d'elit, ha estat l'alpinista triat per l'Òscar Cadiach per acompanyar-lo a fer el seu 14è cim de més de 8.000 m, el Broad Peak.

Si l'expedició, que sortirà de Barcelona cap a l'Himàlaia el 19 de juny,  aconsegueix fer el cim ─que és el darrer cim de vuit mil metres que li falta─ l’Òscar serà el primer català de la història que haurà assolit aquesta fita i el Jesús serà al seu costat. 

El Broad Peak, amb 8.047 m, és la dotzena muntanya més alta de la Terra i la quarta més alta del Pakistan. Està situat al Karakorum, a la frontera entre la Xina i el Pakistan, aproximadament a 8 km del K2.

L'Himalayan Challenge 14+1, és el nom del projecte concebut per Òscar Cadiach, que consisteix a completar els 14 vuit mil del planeta sense oxigen, i inaugurar una nova ruta, la travessia de la Via Làctia.

A banda dels reptes de la serra de l'Himalaya, el Jesús també ha participat en diverses expedicions a l'Argentina, el Perú i la Xina. Va coronar l'Aconcagua, de 6.967 m, i el Huascarán, de 6.768 m.

 

El Jesús i l'Òscar amb el xerpa / Pep Herrero
El Jesús i l'Òscar amb el xerpa / Pep Herrero
El Jesús en la presentació del nou repte / Pep Herrero
El Jesús en la presentació del nou repte / Pep Herrero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Conceptes
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB