Speak English? Parli italiano?

Quins idiomes parles? Cap? Saps que pots estudiar idiomes a l’empresa? Els cursos són gratuïts i tu marques el ritme d’estudi, només cal que entris al Campus TMB i triïs la llengua que vols aprendre

Àngels Rodríguez / 27.07.22 - 07:45h

El Jesús Garcia és coordinador de seguretat i protecció civil de la xarxa de Metro i està estudiant dos idiomes, l’anglès i l’italià, mitjançant la plataforma digital d'idiomes TMB. El Jesús ens recomana la plataforma digital d'idiomes de l’empresa perquè “és una bona alternativa per a qualsevol persona que vulgui aprendre i millorarà molts aspectes de l'idioma que s'estigui estudiant".

Per què estàs estudiant anglès i italià?

Estudio anglès perquè vull millorar el meu nivell. Penso que em serà molt útil a la meva feina, estem en contacte constant amb altres operadors ferroviaris de tot Europa i a vegades fem videoconferències en anglès.

Per altra banda, estic estudiant italià per hobby, no és que necessiti conèixer aquest idioma a la meva feina (de moment) però és un idioma que mai havia tingut oportunitat d'aprendre i que sempre m'ha semblat molt romàntic. Pot semblar una frivolitat, però m’encantaria posar un disc de l'Eros Ramazzotti i cantar les seves cançons a la meva dona en perfecte italià.

I en quin nivell estàs de cada un?

En anglès estic al nivell avançat, crec que he de millorar la conversa i també guanyar una mica més de soltesa. En italià tinc nivell de principiant, mai havia estudiat aquest idioma.

S'estan complint les expectatives posades en els cursos?

De moment, a vegades, per la meva feina, tinc problemes per donar continuïtat al curs, però és una setmana com a molt, quan passa, simplement treballo el doble en els meus exercicis per estar al dia, cap problema. També és cert que en l'italià estic una mica més enrere, com ja he dit, és la primera vegada que estudio aquest idioma.

Què esperes obtenir d'aquests estudis?

Com he dit abans, espero millorar la meva soltesa en conversa.

Quina rellevància adquireixen els idiomes en la teva feina?

Molta, per una banda, estem treballant actualment amb operadors ferroviaris europeus en diverses tasques relacionades amb el departament de seguretat i la prevenció, i, per una altra, tenim molts clients que són turistes (que majoritàriament parlen anglès) i una de les tasques que realitzem al departament és trobar els propietaris dels objectes perduts o robats.

Fora de l’horari del curs, fas alguna cosa per millorar el teu nivell?

Sí, pot semblar una ximpleria, però a vegades veig vídeos al YouTube en anglès però subtitulats per millorar vocabulari i pronunciació.

Ens recomanes aquests cursos?

Totalment, és veritat que el millor curs seria amb modalitat presencial en tot moment, però és una bona alternativa per a qualsevol persona que vulgui aprendre i millorarà molts aspectes de l'idioma que s'estigui estudiant.

Ens dones alguns consells per animar-nos a estudiar idiomes?

La vida fa moltes voltes, no saps mai què passarà, però el que sí que és segur és que com més coneixements tinguis, millor podràs desenvolupar-te en les teves noves circumstàncies. Quina millor ajuda de cara al futur que conèixer un nou idioma com l'anglès.

És còmoda d’utilitzar, la plataforma?

Sí, és molt còmoda un cop es coneix la interfície. En aquest sentit, seria bo que hi hagués una petita introducció a la plataforma i alguna recomanació de com fer el curs més eficient. Una videoconferència seria ideal.

 

Plataforma digital d'idiomes TMB

Els cursos són en format online, però, una vegada assolit un nivell, pots passar a fer classes presencials. Actualment, només s’estan realitzant classes d’anglès, però a mesura que més persones vagin completant altres idiomes i nivells s’organitzaran grups en les altres llengües.

És molt fàcil apuntar-s'hi: accedeix al Campus TMB, identifica't i tria l’opció d’idiomes i comença a estudiar una altra llengua.

Estudiar idiomes t'obre la ment, et descobreix altres maneres de pensar, et desenvolupa la capacitat cognitiva i d'aprenentatge i et permet augmentar les teves competències a la feina.

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB