En Sergio treballa com a TOLA a la xarxa de metro / Foto: Pep Herrero (TMB):
En Sergio treballa com a TOLA a la xarxa de metro / Foto: Pep Herrero (TMB):

Sergi Pérez, TOLA, usuari del Club GenTMB

Una eina per estalviar diners. “L’estalvi que aconsegueixo gràcies al Club depèn de quant compri, però en una adquisició d’electrodomèstics, per exemple, puc arribar a pagar 500 euros menys

Carme Becerra / 14.06.23 - 09:15h

L’any 2012 obria portes (virtuals) el Club GenTMB. L’espai va incloure facilitats que ja estaven a disposició del personal de TMB feia temps a través de la Intranet (com el tauler d’anuncis), però hi afegia una atractiva novetat: l’accés a centenars d’ofertes i descomptes amb què cada membre de la plantilla de TMB pot arribar a estalviar més de 200 euros l’any.

El Club està construït sobre la plataforma Colectivos Vip, que dona servei als empleats i les empleades d’altres grans empreses o administracions, com la Generalitat o l’Agència Tributària. A més, la plataforma s’autofinança, per tant, el servei que ofereix al col·lectiu de TMB no costa diners a l’empresa.

En aquests moments, una majoria del personal està donat d’alta al Club, però no tothom esprem al màxim les possibilitats de la plataforma. Avui entrevistem una persona que sí ho fa: el Sergi Pérez Salido, Tècnic d’Operacions de Línies Automàtiques.

- Sergi, així de memòria, pots anomenar 5 empreses presents al Club de les quals hagis consumit productes o serveis estalviant diners?

Han estat més de 5 segur, però ara que em vinguin al cap et diria que Cinesa, AEG, Booking, Samsung i Just Eat. En unes he pagat directament menys i en altres he rebut un reemborsament de diners, depenent de la promoció concreta que tinguin. En qualsevol cas, he acabat pagant menys pel mateixos serveis que si ho hagués tramitat per les webs oficials.

El Club posa a disposició del personal de TMB ofertes de productes i serveis de sectors molt diversos

 

- Consideres que és una eina fàcil d'utilitzar? Explica'ns com és la mecànica d’ús d’algun dels descomptes o ofertes que fas servir habitualment.

La veritat és que sí, és una eina molt fàcil de fer servir, únicament has de dedicar una miqueta de temps en buscar i clar, comparar, encara que en el meu cas sempre he acabat estalviant alguna cosa. És molt senzill: entres a l’app o a la web de Colectivos Vip i, just a dalt a l’esquerra, hi ha una pestanya on ho trobes tot desglossat per temàtica (viatges, lloguers, electrodomèstics, assegurances, etc...) una vegada esculls la temàtica només queda bussejar per les marques que ofereixen els avantatges. A continuació et redirigeix a un pàgina especial de col·lectius de la marca que has escollit i allà ja estan els descomptes aplicats. Pagues i llestos!

- Quants diners calcules que pots haver-te estalviat en un any amb els descomptes i les ofertes del club?

Depèn molt de les necessitats que es tinguin. Jo aquest any, per exemple, he estalviat uns 150€ fàcilment, però ara he de comprar electrodomèstics i ja he revisat a fons marques com LG o Samsung i, en comparació amb les webs oficials, calculo que estalviaré uns 500€ més.

- Quina oferta recordes que et va fer quedar particularment satisfet dels avantatges del Club?

Generalment on més profit trobo és en tema d’electrodomèstics. Aquí és on més visible resulta l’estalvi. Com a exemple posaria la marca AEG, té descomptes molt interessants, després ja depèn dels diners que et vulguis gastar.

- Has aprofitat el saldo acumulat al teu Compte Vip? Ho has fet adquirint nous productes o demanant una transferència de diners al teu compte bancari? Pots fer-nos cinc cèntims de com funciona per aquells que no el coneixen encara?

Sí he aprofitat el saldo acumulat per adquirir nous productes. Justament, uns mesos enrere amb uns diners estalviats al compte vaig comprar entrades de CINESA. Crec recordar que vaig estalviar uns 7-8€ per entrada. Fer servir el saldo és molt senzill: quan realitzes el pagament, la pròpia web et dona l’opció de pagar amb els diners estalviats que tens al compte.

El sistema de transferència no l’he utilitzat mai, però sé que a partir d’un mínim (10€) pots demanar que transfereixin aquests diners al teu compte bancari. Veient com funciona la web, dubto que sigui gens complicat.

- Has necessitat alguna vegada contactar amb la plataforma sobre la qual està construït el Club, Colectivos Vip? T’han atès bé?

Sí, crec que en un parell de situacions he hagut de contactar amb ells, encara que quan fas servir un avantatge ells mateixos et pregunten com ha anat. És cert que no m’han respost sempre, però a posteriori sí que he pogut veure que havien modificat els anuncis que no estaven bé (ofertes desactualitzades quan et redirigia a la web).

- Has aconseguit incorporar la consulta de les ofertes del club als teus hàbits de compra i contractació de bens i serveis? Saps que ara disposes de l’ajut del Geni de l’Estalvi per fer-te memòria?

No és una eina que faci servir cada dia, però quan he de fer alguna compra, segons quina, sí miro la web de Colectivos Vip per veure si trobo alguna cosa interessant. Sí que conec el complement del Geni que es pot instal·lar al navegador. Esta molt bé, ja que ell mateix t’avisa si el Club disposa d’alguna oferta dels productes que estàs mirant en una web externa. Em sembla molt pràctic!

- Les ofertes són molt variades. Algun membre de la teva família utilitza a través teu els avantatges del Club?

I tant! Algun amic o familiar també ha pogut beneficiar-se en alguna ocasió dels descomptes. Sempre han quedat agraïts i amb algun comentari del tipus “quina sort teniu amb el Club!”

- Què li diries a algú que fins ara no s’hagi animat a provar el Club?

El Sergio calcula que amb les compres al Club estalviarà aquest any més de 600 euros

Li diria que no costa res invertir uns minuts en fer una petita revisió de si allò que volen adquirir té algun descompte a la web de Colectivos Vip. En el pitjor dels casos, no trobaran el que volen i perdran uns minuts; en el millor, s’estalviaran uns diners (més o menys depenent del que vulguin comprar).

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB