Marian / Pep Herrero
Marian / Pep Herrero

Marian García Rodríguez, ambaixadora TMB

Després d’un període d’inestabilitat laboral, ara fa catorze anys, la Marian va veure en TMB una oportunitat de desenvolupament professional i personal. 

Albert Piqué / 08.03.19 - 08:00h

Declara que a la companyia no s’ha sentit mai limitada pel seu gènere. 

Ens podries presentar la Marian? 

Doncs la Marian és una dona de 39 anys amb moltes inquietuds i il·lusions, mare d’una filla de gairebé set anys i psicòloga de formació. La Marian és una dona compromesa i creativa, i actualment és la responsable dels Punts TMB i l’oficina d’atenció especialitzada de TMB. 

Quina ha estat la teva trajectòria professional? 

Doncs com tanta gent, vaig començar a treballar fent de tot, fins que va sorgir l’oportunitat de treballar a serveis socials, en temes de gènere. Vaig estar desenvolupant el 2n Pla operatiu contra la violència de les dones i participant en grups de recerca i ajuda psicosocial de dones que patien violència de gènere. Després, vaig estar treballant, com a becària, a la Universitat de Barcelona fent recerca i projectes relacionats amb qüestions de gènere i violència domèstica, sempre des d’un vessant psicosocial, però, és clar, també amb contractacions precàries del tipus interinatge, becària... en definitiva, per amor a l’art. 

Un dia d’ara fa catorze anys, em vaig assabentar que a TMB estaven fent selecció de personal per fer cobertures d’estiu i, com que necessitava diners per acabar de pagar-me els estudis, m’hi vaig presentar; ves per on, en poc temps estava treballant a la L11. L’estiu següent vaig estar a la L3 i, en acabar el contracte d’estiu, me’n van oferir un de relleu que va suposar una contractació indefinida. La veritat és que no m’ho vaig rumiar gaire, ja que el que havia conegut durant aquells dos estius va ser tan gratificant i em vaig sentir tan còmoda que vaig decidir encarrilar la meva vida professional a TMB. 

Creus que com a dona has tingut les mateixes oportunitats a la companyia? 

Si, sempre! A TMB no he trobat mai el sostre de vidre. Crec que som una companyia que aposta per les persones i que, si en tens ganes, pots fer moltes coses. És evident que al darrere d’aquestes polítiques hi ha d’haver responsables d’equip que vetllin perquè els treballadors puguin desenvolupar una trajectòria professional —i de vegades això no és fàcil de trobar—, però en el meu cas jo no m’he trobat mai amb problemes de gènere per arribar on soc.  

Quin sentiment et provoca treballar a TMB?

Treballar a TMB m’aporta moltes coses, ja que és una companyia referent en el seu sector, amb molt futur i que m’ofereix la possibilitat de desenvolupar-me professionalment. A més, m’ofereix estabilitat, fet cada cop menys habitual en el mercat de treball.  

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB