Il·lusionista Gabi / Gabi
Il·lusionista Gabi / Gabi

Gabi González, agent d'atenció al client i il·lusionista

PSICOLOGIA “Es tracta d'enganyar el nostre cervell perquè coses que són impossibles, semblin possibles” APASIONAT "A les butxaques sempre porto algunes monedes per fer màgia"

Àngels Rodríguez / 27.11.17 - 12:32h

El Gabi González Costillo és agent d'atenció al client de la L5, model i mag. El Gabi ha estat durant vuit anys treballant als estius a Metro i ara acaba de signar el contracte indefinit. 

—Felicitats! Després de 8 anys has aconseguit passar a tenir un contracte fix. Han estat difícils, aquests anys?

—Per sort, a diferència de la resta dels meus companys, dedicar-me a la màgia ha fet que tots aquests anys hagi pogut aguantar fins que, per fi, ha arribat el dia que tant esperava.

No podies fer màgia per signar el contracte uns anys abans?

—Si pogués fer aquesta màgia, l'hauria fet, creu-me, per mi i per tots els meus companys, que molts d'ells han estat en dues feines i això sí que té molt de mèrit.

En la teva presentació al web dius: “A partir d’ara tornaràs a creure en la màgia”. Quin és el camí per creure en la màgia?

—El camí per creure-hi és deixar-se portar. Tots sabem que la màgia té un truc, alguna cosa amagada, però la gent que es deixa portar de totes maneres en gaudeix molt més que la gent que vol saber el truc. 

En aquests temps tan difícils que estem passant, socialment i políticament, ens pot ajudar la màgia a il·lusionar-nos? Com?

—Fa vuit anys que em dedico a la màgia, he fet màgia per a molta gent i de diferents classes socials, però en tothom he vist el mateix. Quan faig màgia, la gent s'emociona, la gent somriu, canta, balla... La intenció és que ho passin bé i que s'oblidin dels problemes, encara que sigui per una estona. S'ha de ser feliç amb poques coses. L'important, que de vegades se'ns oblida, és gaudir de la família, amics, tenir salut i gaudir dels petits moments amb la gent amb qui et trobes a gust.

Ens ajuda la màgia a somiar?

Sobretot als més petits, però he vist molts adults emocionar-se.

Il·lusionista o mag, quina diferència hi ha?

—La veritat és que són dues paraules sinònimes, signifiquen el mateix, però a mi m'agrada més il·lusionista.

Ho sento, però he de fer-te la pregunta, el mag neix o es fa?

—Personalment penso que, com tot a la vida, com en tots els treballs, esports, arts escèniques... no n'hi ha prou que t'agradi. Has de transmetre al públic el que fas, i això no ho sap fer tothom. Penso que tots ens diferenciem en alguna cosa. Fa temps vaig veure un exemple que no tots tenim traça a fer les mateixes coses, i posaven d'exemple un peix: ell mai podrà enfilar-se a un arbre, no pots esperar això d'ell, però podrà fer altres coses. Amb nosaltres passa el mateix.

A la teva web dius que des de molt petit et vas sentir atret per la màgia. Quants anys tenies quan vas fer el teu primer truc?

—Jo recordo que sent molt petit, amb 6 anys aproximadament, un amic del meu pare, aficionat a la màgia, em va fer diferents jocs de màgia. No me'n recordo de tot, però sempre li deia al meu pare que vingués a casa el seu amic.

Què portes normalment a les butxaques?

—A les butxaques poca cosa, el mòbil i algunes monedes per fer màgia. Sí que és veritat que tinc una ronyonera i allà guardo algunes cosetes per fer màgia; la baralla de pòquer sempre la porto.

Quins són els teus referents, els teus mags guies?

—Aquesta és una pregunta bastant comuna, segurament molta gent només coneix els de sempre: Tamariz, mestre de mestres, sobretot amb les cartes, i David Copperfield, que molta gent no n'ha tornat a sentir parlar, però continua fent espectacles a Las Vegas, en un gran hotel que si no recordo malament es deia Hollywood Theatre. Però hi ha molts mags i molt bons, un es diu "Gabi Gonzalez, il·lusionista", he, he. Joaquín Matas penso que és el mag que primer em ve al cap, ja que és un mag molt complet, fa màgia amb tot tipus de coses i la fa molt neta i molt bé, és un mag amb molta feina, porta molts anys. Dani Daortiz és un dels mags que més m'han agradat amb cartes; Jaime Figueroa, el millor mag còmic que conec. Us en podria dir alguns més, però de tots, recordeu-vos del primer que us he dit! 

A qui t'agradaria assemblar-te?

—A qui m'agradaria assemblar-me... a mi mateix, m'agrada molt ser com soc, penso que ningú ha de voler assemblar-se a ningú, cadascú ha de ser un mateix i millorar dia a dia. Conec la feina de mags molt bons, però això no vol dir que m'agradaria assemblar-me a ells.

Quin és el teu somni?

—La veritat és que és una pregunta que ara mateix penso que és difícil de contestar. El 2013 vaig guanyar un primer premi en un concurs de talents, ho recordo encara com si fos ahir, va ser un dels dies més feliços de la meva vida. He sortit a la televisió diferents cops, he protagonitzat l'anunci d'Audi del 2015, aquest any em van contractar per la Fitur, que és la fira de turisme més important del món... És a dir, he anat aconseguint petits somnis, però ara mateix no se m'acut res, ja que sóc feliç amb el que ja tinc.

Què li agrada al públic?

—Al públic li agrada passar-s'ho bé, és el més important, guanyar-se el públic i que s'ho passin bé. La màgia agrada, a uns més que a altres, però per la meva experiència, que ja són 8 anys fent màgia, sé amb certesa que per molt bona màgia que facis, si no aconsegueixes transmetre i que el públic en gaudeixi tant com tu, mai aconseguiràs triomfar amb la màgia o amb el que sigui.

Que el públic es quedi meravellat davant d’un truc, no té un punt de psicologia?

—La psicologia va de la mà de la màgia, hi ha estudis que demostren que és molt important la psicologia, ja que a la fi es tracta d'enganyar el nostre cervell perquè coses que són impossibles, semblin possibles. Té una part important a la màgia. 

Quina importància té l’humor en els teus espectacles?

—Personalment per a mi té moltíssima importància. Un espectacle de màgia varia molt segons el personatge que tingui el mag. Com he dit abans, un mag que personalment m'encanta, Jaime Figueroa, basa la seva màgia en l'humor, en el seu espectacle es veu màgia, però no gaire, però et garanteixo que no pares de riure. En canvi, si vas a veure un espectacle de mentalisme de Luis Pardo, no riuràs gaire, però la màgia que fa et deixa més impressionant, són estils molt diferents.

Quin públic és el més agraït, els nens o els adults?

—Els més agraïts són els nens que tenen problemes. Cada any vaig a fer màgia de manera benèfica al Zoo de Barcelona, i fem màgia als nens i nenes amb càncer dels hospitals de la Vall d'Hebron, Sant Pau, Sant Joan de Déu... i és l'actuació de  la qual més content surto, perquè notes expressions diferents, hi ha unes vibracions que et fan sentir bé, els pares t'ho agraeixen i notes com aquests nens en gaudeixen, i al veure com ells en gaudeixen, tu també gaudeixes més del que estàs fent.

Quins projectes de futur tens?

—Màgicament parlant, els meus projectes són continuar pel mateix camí, continuar treballant, que la gent em conegui cada cop més i que vulguin continuar confiant en mi per a tots els seus dies d'esdeveniments importants. 

T’he vist a les fotos ben pentinat, amb pantalons i americana negra, camisa blanca i corbatí. Sempre surts tan elegant als escenaris?

—M'agrada anar amb bona imatge, ja que quan la gent encara no et coneix és important una bona imatge. Depèn una mica de la temporada, si és estiu i fa molta calor, vaig igualment arreglat, però en comptes de l'americana porto una armilla, això em facilita portar coses a les butxaques i no passo tanta calor. El corbatí o el llacet no el porto sempre, depèn de l'ocasió, el tipus d'esdeveniment que sigui: si són empresaris, m'agrada anar més arreglat; si és un aniversari de gent jove, no hi vaig tant. 

També has fet de model d'anuncis per a la televisió. Com va ser aquesta experiència?

—Estic en alguna agència de publicitat, i és clar, busquen de tot. El 2015 vaig passar les proves del càsting i em van seleccionar per rodar l'anunci de l'Audi A1, us deixo l'enllaç; https://www.youtube.com/watch?v=-Eee4Lcbjnw. Sóc el mag a qui no se li veu la cara pels drets d'imatge, si sortia la meva cara m'havien de pagar molt més. L'experiència va ser molt bona, tret dels nervis, era el primer cop que anava a fer un anunci i com tot a la vida, quan no estàs acostumat a alguna cosa, hi ha nervis. Recordo que a l'hora de gravar la meva part tenia un munt de gent per a mi sol, 3 o 4 persones de les càmeres, 2 noies que miraven que estiguessin les mànigues ben posades, la camisa i l'americana ben planxades... Va sortir tot d'allò més bé.

Per acabar, vols afegir alguna cosa més per finalitzar l'entrevista?

—Sobretot, moltes gràcies per fer-me aquesta entrevista, i m'agradaria informar a tots els meus companys i companyes que fins al dia 1 de gener estic sortejant a la meva fanpage: Gabi González ilusionista i al meu Instagram: ilusionistagabi, una actuació meva, totalment gratuïta.

Us deixo l'enllaç per a qui hi vulgui participar, és molt senzill, en el vídeo ho explico tot.

Moltíssimes gràcies per la vostra atenció.

CV

  • 2013 Primer premi del concurs de talents.
  • 2015 Protagonista anunci per a TV de l’Audi A1. 
  • 2016 Va passar el càsting de Barcelona de Got Talent España. 
  • 2017 Contracte amb Fitur, IFEMA de Madrid.

Anunci A1 d'Audi el 2015: https://youtu.be/-Eee4Lcbjnw

Instagram: ilusionistagabi

 

La gent que es deixa portar gaudeix molt més la màgia / Gabi
La gent que es deixa portar gaudeix molt més la màgia / Gabi

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB