Esther Subirats, la ideòloga del videoclip

Agent de Centre del CON de Zona Franca i apassionada pel teatre, l’Esther va participar al Jerusalema challenge de l’any passat i ha estat la promotora de TMB és el que ens mou, el videoclip nadalenc dels treballadors i treballadores de TMB d’enguany.

Albert Piqué / 22.12.21 - 08:00h

Què et va portar a pensar el videoclip TMB és el que ens mou?

Després de tot el que ens ha tocat viure el 2020, vaig pensar a fer un videoclip que pogués reflectir les ganes que tenim que tot torni a ser com abans, de deixar enrere tot el patiment que hem passat aquest any de pandèmia. La unió dels treballadors/es de TMB és el que ha fet que el missatge que volíem transmetre a la nostra ciutadania amb aquest videoclip arribés de manera optimista i divertida, demostrant una vegada més que som una família unida.

Ens pots explicar com va passar d’una idea a una realitat?

Hi ha una frase que segur que alguns la coneixen, d'altres potser no, i és la següent: “Si ho somies i hi creus, ho aconseguiràs”. Doncs bé, estava esmorzant amb una amiga i de sobte vaig rebre un whatsapp on em mostraven un videoclip que em va impactar positivament i vaig pensar que aquesta podria ser una bona manera d'exterioritzar les ganes que tenim de tornar a la normalitat i de comunicar, com a treballadors de TMB, aquesta seguretat i confiança que necessiten sentir totes les persones que utilitzen el transport públic diàriament. El meu cap no va deixar de treballar durant tot el dia, i fins i tot a la nit vaig arribar a somiar cadascuna de les imatges que avui surten al video, i amb l’Eduardo Meléndez (conductor del CON Zona Franca), vam començar a escriure la lletra de la cançó. Sense dubtar-ho, vaig fer saber a l'empresa el meu propòsit i aquesta em va brindar tot el seu suport per dur-ho a terme.

Explica’ns el moment més divertit de la gravació. 

Uf!, hi ha molts moments bons, però crec que em quedo amb el dia que vam gravar la seqüència del bus. Va ser un dels més divertits i intensos, perquè els mateixos empleats eren els que feien de passatgers, assumint diferents rols. Cada escena es gravava mentre sonava el seu tros de cançó, cantant-la i ballant-la sense parar, de manera que tot era festa i alegria. Som així, GenTMB, gent divertida. (Riu). Ah! I aquell dia també vam tenir la gran col·laboració de Raül, gran amic del càmera, de Mobilitat Reduïda. Reia i es divertia amb nosaltres al ritme de la música. Li agraeixo enormement el gran esforç que va haver de fer per desplaçar-se expressament al lloc per gravar aquell moment.

I el més emocionant?

El més emocionant, sens dubte, va ser el de la gravació del número 100. Veure com 500 persones es reuneixen per passar un diumenge divertit i en família, col·laborant en tot moment i sent partícips d'una cosa tan maca com és celebrar 100 anys junts.

Mobilitzar tantes persones no és fàcil. Com t’ho has fet?

Pràcticament tota la gestió l'he feta per WhatsApp i trucades telefòniques durant 24h, els 7 dies de la setmana. (Riu). Vaig crear un grup de WhatsApp general, compartint un enllaç d'entrada imminent a aquest i un altre grup a part amb els cantants. Des d'allà ho comentava tot, minut a minut, perquè en tot moment estiguessin ben informats dels plans de rodatge, del vestuari estratègic per a cada escena i sobretot dels horaris i lloc, tant dels dies de gravació, com dels assajos per a la coreografia.

Anomenar tothom que ha participat a TMB és el que ens mou seria difícil. Quin missatge t’agradaria donar-los?

M'agradaria dir-los a tots i totes, que agraeixo enormement tot l'esforç que ha suposat per a ells fer això, fent servir el seu propi temps, canviant dies per altres i sempre amb un positivisme contagiós des del primer fins a l'últim dia. La veritat és que ens ho hem passat molt bé i m'ho han posat molt fàcil. Enhorabona a tots per aquest gran treball que heu realitzat i en majúscules us dic que, OLE, OLE I OLE. Així dona gust!

Estàs contenta amb el resultat final?

Molt! Tot esforç té la seva recompensa i jo la tinc en veure com ha sortit tot. Des del principi tenia clar quin era el missatge que volíem donar i això es reflecteix al vídeo. No hi falta cap detall, com pots observar hi ha molta feina darrere. És increïble com una cosa així, que s'ha fet des del cor d'uns treballadors/es, em pot arribar a emocionar tant. Em sento orgullosa de pertànyer a aquesta gran família.

Has posat el llistó molt amunt. Tens res pensat per a l’any vinent?

Tinc alguna idea, sí, però tinc tot un any per matisar i acabar de quadrar-ho tot. (Riu). Ara ens toca gaudir de tot això i després ja ho veurem. Però la veritat és que molts/es ja m'estan dient que què farem la propera. La gent vol divertir-se i passar-s'ho bé i aquesta és una bona manera de fer-ho, i més amb el bon rotllo que es respira entre nosaltres.  Seguim endavant, com diu la cançó.

TMB és el que ens mou és un clar exemple d’orgull de pertinença.  Ara fa 15 anys que et vas incorporar a la família TMB, com valores aquest temps??

Fa 15 anys que vaig entrar a formar part d'aquesta gran família de casualitat, va ser des de Barcelona Activa. Vaig formar part de la primera prova pilot de moltes altres, en què l'objectiu era donar l'oportunitat a algunes dones per introduir-les al món laboral com a conductores d'autobús. A aquesta convocatòria s'hi van presentar milers de dones i vaig tenir la gran sort de ser una de les 30 seleccionades. En aquell precís moment vaig sentir un vincle per la meva empresa, que des de llavors i fins avui segueixo sentint. Ha passat el temps i no soc la mateixa, he crescut i millorat com a persona i també professionalment, i valoro cada dia les persones que m'acompanyen en la meva feina.

Moltes gràcies pel teu entusiasme i alegria.

 

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB