“Crec amb la força transformadora de les paraules, que poden curar, enfortir l’autoestima i ajudar als altres”

El Josep finalista en la XVI edició del Concurs de Relats Curts de TMB en la categoria treballador, ens engresca a participar en la nova edició del concurs, que ja està rodant.

Àngels Rodríguez / 02.05.23 - 10:00h

El Josep Canudas és responsable d’operacions de màrqueting de negoci corporatiu, i va ser finalista en l’edició passada amb el relat “Un viatge d’amor incondicional” i des d’aquestes línies ens vol animar a participar en la nova edició del concurs de Relats Curts de TMB.

Enhorabona. Què et va impulsar a presentar-te?

Moltes gràcies per les felicitacions. Em vaig presentar al Concurs de Relats Curts per una suma de factors, per un costat, m’agrada llegir i escriure, i per l’altra, m’agrada participar en accions corporatives, com aquesta i d’altres, que entenc que també tenen una finalitat de potenciar la pertinència a la companyia i al treball en equip.

Era la primera vegada que et presentaves al concurs?

La història ve de lluny. Vaig presentar-me a les primeres edicions quan estava al Gabinet d’Estudis. No vaig ser finalista en cap de les edicions. En una de les primeres edicions va guanyar la meva companya del Gabinet, l’Ester Ramos. Val a dir que ella escriu molt millor que jo. En les dues darreres edicions he tornat a presentar-me, i en les dues, he estat finalista. Espero guanyar alguna edició!

Què et va inspirar a escriure'l?

M’inspiro en els darrers llibres que he llegit i en les darreres experiències que he viscut. Penso que un relat, un llibre o un escrit, és una petjada d’un mateix, i en cada frase podem deixar, subconscientment, idees, alegries, records...

Què ens dius per animar-nos a participar?

Participar en el concurs és un repte més de vida, un nou aprenentatge.

I què en traurem, de participar-hi?

Viureu una experiència molt completa, que té el seu inici en el procés d’escriptura i el seu final amb la llarga espera per descobrir qui són els finalistes i guanyadors. Val a dir que lorganització del concurs és excel·lent i des d’aquí en  felicito els seus promotors.

Dona’ns algun consell per si decidim presentar-nos al concurs

Us aconsello reescriure el conte vàries vegades abans de presentar-lo. També us aconsello que deixeu llegir el vostre relat als vostres companys, amics i familiars. Aprofito el benentès per agrair el consell de les meves companyes de despatx, la Lourdes Pérez i la Lucía Rabanal. Tenen molta paciència i elles sí que són unes autèntiques artistes.

Estàs escrivint el relat per a l’edició d’enguany? Perquè t'hi presentaràs, no?

Acabo de llegir la novel·la futurista “2085, jugando a ser dioses”, llibre que recomano la seva lectura. Alguna idea ja tinc pel meu relat d’enguany.

Què és el que et motiva a escriure?

Crec amb la força transformadora de les paraules, que poden curar, enfortir l’autoestima i ajudar als altres. Per aquest motiu m’agrada escriure i intento cuidar tots els textos que escric, des d’un correu de feina, una nota d’agraïment o una presentació d’un document.

Per acabar l’entrevista, tens alguna mania especial a l'hora de posar-te a escriure, algun ritual?

Primer escric un petit esbós del relat, a llapis i paper, amb el seu plantejament, el nus i el desenllaç, i després ho passo a l’ordinador, i vaig reescrivint. M’agrada també el ritual que suposa escriure el títol.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB