Ana Liz, donaTech

LIDERATGE  “És molt important que les dones ens preparem per ser líders i ser referents per a altres dones ajudant-les a veure’s en aquestes posicions laborals”

Redacció - Gestió diversitat / 18.11.21 - 10:12h

L'Ana Liz Fuentes és una de les nou dones professionals de TMB que ha protagonitzat la campanya DonesTech per a noves destinacions que s'ha exposat al llarg del mes passat al passadís de connexió de l'L5 i FGC de l'estació de metro Diagonal.

L'Ana va entrar a TMB l'any 2019 com a tècnica de projectes estratègics de la xarxa de Metro.

Ets enginyera de camins, canals i ports per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Per què vas triar aquests estudis d'enginyeria?

La raó per la qual vaig decidir estudiar enginyeria de Camins, Canals i Ports va ser en primer lloc la meva vocació per les formacions tècniques que inclouen les matemàtiques per a la resolució de problemes, però també els reptes associats a la professió degut a la necessitat d'innovar i satisfer necessitats de les persones d'una forma segura, econòmica, viable i que respecti el medi ambient.

La gran varietat de camps per especialitzar-se que ofereixen aquests estudis així com les oportunitats laborals van ser també factors determinants.

Què t’han aportat els estudis politècnics i la professió a la teva vida professional?, i a la vida personal?

Els estudis politècnics i la professió m'han ajudat a adquirir un perfil multidisciplinari, amb una gran polivalència, capacitat analítica i orientació a resultats així com una visió estratègica, proactiva i adaptada al canvi. 

La complexitat dels estudis m'ha permès aconseguir grans habilitats en la resolució de reptes amb un enfocament pràctic.

Sota el meu punt de vista, el desenvolupament personal i professional estan íntimament relacionats, motiu pel qual en l'àmbit personal també em considero una persona pràctica i lluitadora que aconsegueix allò que es proposa.

Com creus que els estudis/professió poden contribuir a millorar la vida de les persones, en definitiva, a construir una societat millor?

Vivim en una societat competitiva i altament canviant on cada cop és fa més palpable la necessitat d'estar molt preparats per tal de poder millorar la vida de les persones i s'ha demostrat que la diversitat de gènere és un factor fonamental en aquest camí.

Vols afegir-hi alguna cosa més?

La diversitat dels equips directius en el nostre país no és encara, ni de bon tros, una realitat. Revertir aquesta situació és necessari. Fem-ho possible, entre altres coses,  gràcies a trencar els estereotips de gènere en l'educació de carreres de perfil tècnic. 

És molt important que les dones ens preparem per ser líders, per tal de no quedar-nos arraconades en la nostra carrera professional i ser referents per a altres dones ajudant-les a veure’s en aquestes posicions laborals.

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB