Equip Consell Assessor de Patrimoni Històric de TMB / M.A. Cuartero
Equip Consell Assessor de Patrimoni Històric de TMB / M.A. Cuartero

Vetllen pel patrimoni històric i cultural de TMB

El Consell Assessor de Patrimoni Històric de TMB es va crear per a la promoció i l'estudi del patrimoni de l'empresa i amb l'objectiu de ser un referent a nivell estatal i internacional.

Redacció / 25.04.17 - 09:08h

Disposar d'un ric patrimoni històric i cultural relacionat amb el transport públic implica, entre altres coses, tenir un Consell Assessor del Patrimoni Històric de l'empresa per treballar en el disseny, l'organització i la difusió d'activitats que permetin als ciutadans accedir a aquest patrimoni i conèixer-lo.

El Consell Assessor del Patrimoni Històric de TMB està format per professionals d'experiència contrastada i trajectòria reconeguda. De manera lliure i desinteressada, els membres del consell assessor aporten els seus coneixements i el seu temps per tal d'orientar la tasca de la Fundació TMB. L'objectiu és millorar les activitats o alguns dels seus aspectes per optimitzar la tasca que du a terme la direcció de la Fundació TMB amb la finalitat d'assolir els objectius fixats. Es reuneixen un cop l'any, i enguany ha estat el 25 d'abril quan han valorat els actes commemoratius del 90è aniversari del Transversal o el 50è aniversari de l'arribada del metro a Horta, entre altres efemèrides.

Activitats desenvolupades

Activitats com la sortida del tren històric —un cop l'any circula un dels trens originals que van inaugurar, el 30 de desembre del 1924, la línia del Gran Metropolità de Barcelona entre Lesseps i Catalunya—, el ral·li de vehicles històrics —cada primavera els autobusos clàssics s'exhibeixen a l'avinguda de Maria Cristina de Barcelona i protagonitzen una caravana fins a Caldes de Montbui—, exposicions —s'organitzen exposicions per difondre la història del transport de la ciutat amb la mostra dels objectes, fotografies i documentació que formen part del patrimoni històric— i celebracions significatives de la història del transport públic a Barcelona, com ha estat el 90è aniversari del Transversal. 

Patrimoni

La col·lecció de vehicles històrics de la Fundació TMB, formada per 67 peces representatives d'un segle de transport públic —27 són autobusos, 4 composicions de metro, 16 tramvies i 14 vehicles de bombers—. Respecte al fons històric documental de l'empresa, aquest ha estat cedit a l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona i consta de 1.055 contenidors amb documents del període 1854-1940, que d'aquesta manera tenen assegurada la custòdia, conservació, consulta i accés per part dels investigadors i tota la ciutadania.

 

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB