Divendres, 26 de febrer de 2021

TMB Educa aposta per l’educació i la formació de la ciutadania

 

Estudiants visitant les instala·lacions de Metro / Arxiu TMB

TMB Educa aposta per l’educació i la formació de la ciutadania

TMB Educa va néixer l’any 2008 com a expressió de la voluntat educativa de l’empresa i de la seva implicació amb la resta d’entitats que formen la xarxa educativa barcelonina.

Redacció - Mario Armengol, Responsable Projecte Educatiu TMB Educa / 19.11.12 - 10:02h

Elaborar un marc contextual que serveixi de guia per a la relació amb la comunitat educativa per tal de refermar l’aposta que fa TMB per l’educació i la formació de la ciutadania és la finalitat del projecte TMB Educa.

El departament està format per un equip humà de tres persones, ubicades a l’edifici de Zona Franca, que depenen de l’Àrea de Comunicació. L’equip compta, a més a més, amb 46 monitors voluntaris.

Des de sempre les empreses que formen TMB han estat obertes a mostrar les diferents tasques que desenvolupen per tal d’ajudar al procés formatiu dels alumnes de qualsevol nivell educatiu, des d’educació infantil fins a la universitat, passant per la formació professional i l’educació especial.

Aquest projecte educatiu vol ratificar l’aposta per l’educació i la formació de la ciutadania oferint un programa d’activitats de suport als centres escolars per treballar tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona, dins del currículum escolar. El projecte vol potenciar la participació dels joves com a agents actius de la seva ciutat, amb capacitat de decisió i crítica.

Activitats educatives

TMB Educa desenvolupa activitats educatives amb diversos propòsits:

* Suposar un contacte directe i real dels nostres clients amb la gestió de l’empresa.
* Reforçar la nostra imatge de marca i el nostre posicionament com a empresa capdavantera en aspectes com la millora de la mobilitat a Barcelona i a l’àrea metropolitana, el respecte pel medi ambient i l’aposta per les noves tecnologies.
* Reforçar la bidireccionalitat entre TMB i el nostre entorn, treballant una estratègia de proximitat.
* Que la formació que impartim durant les visites permeti generar un canvi d’actitud i una nova cultura envers el transport públic.
* Que el procés de formació als usuaris que es desencadena a partir de les visites a les nostres instal·lacions generi una nova relació amb l’empresa, consolidi les relacions de la ciutadania amb els nostres sistemes de transport, generi un sentit de pertinença i indirectament ens ajudi a reforçar l’actitud positiva de preservació d’aquests sistemes com a resposta natural als beneficis que aporten.

TMB Educa té raó de ser gràcies a la voluntarietat dels responsables dels punts operatius de l’empresa i dels 46 monitors que voluntàriament han decidit participar a les diferents activitats educatives de què disposa el projecte.

En l’actualitat hi ha 16 punts operatius que participen en el desenvolupament de les 14 activitats educatives. (Vegeu gràfic activitats_educatives.pdf)

“TMB va a l’escola”

“TMB va a l’escola”, és una activitat creada per a tots els treballadors de TMB que han d’anar a l’escola dels seus fills a presentar la nostra empresa i el treball que realitzen diàriament.
El projecte TMB Educa és un projecte viu que va generant noves activitats en funció de les necessitats. En aquest sentit, està treballant amb les gerències de metro i amb escoles específiques per minvar l’efecte del vandalisme i l’incivisme. També participaran la Guàrdia Urbana i el Consorci d’Educació de Barcelona en el desenvolupament de l’activitat “I tu com et mous?”.

Activitats dins d’un bus / Arxiu TMB
Activitats dins d’un bus / Arxiu TMB
Visita a les instal·lacions del Centre de Regulació de Bus / Arxiu TMB
Visita a les instal·lacions del Centre de Regulació de Bus / Arxiu TMB
Visita educativa a les instal·lacions de Metro / Arxiu TMB
Visita educativa a les instal·lacions de Metro / Arxiu TMB
Visita a les instal·lacions de Sagrera / Arxiu TMB
Visita a les instal·lacions de Sagrera / Arxiu TMB

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB