L’aportació de TMB als recursos hídrics de Barcelona
María José Chesa, cap del Servei Ambiental i Relacions Externes de Barcelona Cicle de l’Aigua, BCASA, explica al pòdcast de la GenTMB com és la gestió que la ciutat fa d’aquest recurs imprescindible i escàs.
Quan pensem en el control de l’aigua, a cadascú li venen al cap els usos propis més habituals, ja sigui a l’entorn domèstic o al laboral. Però l’empresa municipal Barcelona Cicle de l’Aigua (BCASA) els té tots en ment: l’abastament d’aigua potable, el sanejament, la gestió del litoral, la protecció del medi ambient...
María José Chesa, cap del Servei Ambiental i Relacions Externes de Barcelona Cicle de l’Aigua, que ens ha acompanyat al pòdcast de la GenTMB, ens ha explicat com és aquesta gestió integral de tot el camí de l’aigua a la ciutat de Barcelona.
Un dels temes que ha tractat la convidada són els recursos hídrics alternatius, i com és d’important tenir localitzades aquestes provisions d’aigua alternatives i saber si és sostenible fer-les servir (en funció de qüestions com la quantitat, la qualitat i la rendibilitat mediambiental, social i econòmica de l’aprofitament), especialment en temps de sequera.
El metro de Barcelona és, des de fa anys, un d’aquests recursos alternatius identificats i emprats, a través dels pous d’esgotament que, al llarg de la infraestructura, extreuen l’aigua que s’infiltra i que podria malmetre el servei.
A sota podeu escollir la plataforma per accedir al nou episodi de La Casa sonora de la GenTMB. Comencem!