TMB presenta el protocol de prevenció de l'LGBTI-fòbia al Parlament de Catalunya

La compareixença va ser a petició del grup de treball sobre l’LGTBI-fòbia, que està realitzant una diagnosi sobre l'augment de les violències sofertes per persones LGBTI+ per motius d'orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere a Catalunya.

Redacció / 15.06.22 - 10:18h

Ahir a la tarda, la directora de responsabilitat social, dona i diversitat de TMB va presentar al grup de Treball sobre l’LGTBI-fòbia el pla de prevenció, detecció i intervenció de l’LGTBI-fòbia a les xarxes de transport de TMB.

El pla recull un seguit de mesures per garantir la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació, vertebrades en cinc àmbits d’actuació i incidència: generació d’espais segurs i acollidors, la millora de la il·luminació i dinamització de les xarxes amb propostes de valor afegit com ara el projecte de música en viu a la xarxa de metro. També preveu la formació en la matèria de la plantilla, amb especial consideració de les persones que atenen al passatge, així com accions de sensibilització i conscienciació per interpel·lar les víctimes perquè denunciïn, alertar les persones que siguin potencials agressores de les conseqüències dels seus actes i demanarla corresponsabilitat de la ciutadania per combatre aquest tipus de conductes. El protocol també inclou el desenvolupament de tallers educatius mitjançant el projecte TMBEduca, adreçat a la població més jove, i l’establiment de millores en els protocols d’actuació vigents en coordinació amb els cossos policials.

El document, que va ser presentat ara fa gairebé un any, va ser elaborat conjuntament per l'Observatori contra l'Homofòbia i TMB, amb la finalitat de definir el marc operatiu en cas de detecció de conductes d'assetjament contra persones dels col·lectius LGTBI al transport públic.

Els diferents grups polítics amb representació a la compareixença han posat en valor la feina de TMB i han subratllat la necessitat de donar visibilitat a les actuacions dutes a terme per a la prevenció i detecció de les conductes LGTBI-fòbiques als espais públics.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB