Jebesa Dabesa ahir a la marató de Barcelona amb la samarreta del Club Atlètic TMB

Solidaritat i bons resultats del Club Atlètic TMB en la Marató de Barcelona

Jebesa Dabesa Etcha és l'atleta etíop que va córrer ahir la marató de Barcelona amb la samarreta del Club Atlètic TMB gràcies a la solidaritat dels socis i sòcies del club

Redacció / 09.05.22 - 09:31h

La solidaritat dels socis i sòcies del club ha permès que Jebesa Dabesa hagi corregut per primera vegada una cursa fora del seu país i que aquesta hagi estat la marató d'una de les ciutats màgiques pels runners, Barcelona. El club va recollir entre els seus membres, els diners necessaris per a comprar el vol i unes sabatilles per córrer la cursa en les mateixes condicions que la resta de corredors. Jebesa Dabesa Etcha va creuar la meta en la posició 14 amb un temps de 2:12:55.

A les 8.30 del matí es va donar el tret de sortida de la 43a edició de la Marató de Barcelona als poc més de 8.000 corredors que omplien l'avinguda Maria Cristina, 13 dels quals eren corredors del Club Atlètic TMB. Dos dels tretze corredors van córrer com a llebres oficials de la cursa, marquen els ritmes de 2 h 45’ i 3 h. Cal dir que són dos ritmes molt exigents que requereixen una gran preparació física i mental, ja que cal passar tots els km al mateix ritme igual que si fossin rellotges suïssos, per a així ajudar de la millor forma a tots els participants de la marató que tinguin com a objectiu aquests ritmes.

La Marató tenia un recorregut de 42 km i 195 metres totalment urbà que va transcórrer pels carrers del centre de Barcelona passant per llocs tan emblemàtics com la Catedral, la Casa Batlló, la Sagrada Família, el Monument a Colom, la Torre Agbar o el Nou Camp, entre altres punts d'interès turístic.

Els membres del Club Atlètic, Ivan Gaitán amb un temps de 2:55:38 i David Hernández amb un temps de 3:28:07, van aconseguir marca personal. Destacar també la cursa d’Orlando Dueñas que va debutar en la marató assolint un temps de 3:32:15.

Felicitats, Club Atlètic per les vostres marques i la vostra solidaritat!