Mou-te 2017
Mou-te 2017

Les activitats del Mou-te contra la violència masclista dels mesos de novembre i desembre

Dues mostres fotogràfiques, un photocall i un concert de música pop, funk, jazz i flamenc tancaran les accions de la causa solidària triada pels treballadors de TMB per a l'any 2017.

Redacció / 19.11.17 - 11:16h

L’intercanviador de Diagonal de les línies de metro 3 i 5 acull des del mes de novembre fins a finals de desembre la mostra fotogràfica de Maria Espeus i la mostra fotogràfica de dones participants del taller De l'ombra a la llum de la Fundació SETBA, amb la col·laboració del Photogenic Festival.

El divendres 24 de novembre, al vestíbul de l'estació de Diagonal de la línia 5, en horari d’11 h a 13 h i de 17 h a 19 h, hi haurà un photocall contra la violència masclista.

Les accions del programa es tancaran el dijous 14 de desembre amb un concert de Carmen Doora, amb música pop, funk, jazz i flamenc contra la violència masclista. El concert se celebrarà al vestíbul de Diagonal de la L5 a les 18 hores.

"Tria la teva causa" va néixer l'any 2011, en el marc del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, per donar la veu als treballadors de TMB a l'hora de decidir quin ha de ser, cada any, el projecte de referència en matèria de solidaritat. El 2013 es va fer un pas endavant per millorar l'esperit participatiu, i aquest ha estat el tercer any en què els mateixos treballadors han proposat les causes i l'han decidit per votació.

Què és la violència masclista

La violència masclista és la que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat, en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones. S'exerceix per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions. El resultat és un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat. Aquest tipus de violència pot manifestar-se en quatre àmbits: parella, familiar, laboral i social o comunitari.

Qui et pot ajudar si la teva parella et maltracta?

– 112 - Telèfon d'emergències: és gratuït i dona resposta immediata les 24 hores del dia. Centralitza totes les trucades d'urgències sanitàries, de seguretat ciutadana, d'extinció d'incendis i salvaments i de protecció civil davant d'una situació d'emergència.

– 900 900 120 - Línia d'atenció a les dones en situació de violència: aquest servei d'atenció permanent és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, les 24 hores. 900900120@gencat.cat. 

– Comissaries dels Mossos d'Esquadra: l'atenció i la protecció de les víctimes formen part de les funcions principals de la Policia de la Generalitat.

– 902 111 444 - Sanitat Respon: aquest telèfon ajuda en qualsevol demanda d'informació sobre la salut, les malalties i els serveis sanitaris i ofereix tota la informació disponible per poder prendre les millors decisions. S'hi pot contactar les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

– Centres d'atenció primària i consultoris locals: quan es pateix violència convé explicar-ho al personal sanitari del centre de salut. El metge o la metgessa, l'infermer o la infermera poden ser persones de confiança, informen dels serveis i recursos, i poden ajudar a sortir de la situació.

– Oficines d'atenció a la víctima del delicte del Departament de Justícia: ofereixen atenció, suport i orientació a les víctimes i persones perjudicades per un delicte o falta, i són punts de coordinació de les ordres de protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere que adopten els òrgans judicials a Catalunya.

– Serveis d'atenció a la dona o serveis socials dels municipis: els equips bàsics d’atenció social dels ajuntaments informen dels recursos i serveis de què disposen. El fet d'estar en contacte amb els serveis especialitzats de l'entorn ajuda a estar protegit i a sortir de la situació de violència.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB