Visió general de l'estand de TMB al BcnRail 2015 / Miguel Ángel Cuartero
Visió general de l'estand de TMB al BcnRail 2015 / Miguel Ángel Cuartero

TMB dedica tot l'estand del cinquè saló internacional de la indústria ferroviària BcnRail, que se celebra a la Fira des d'avui fins dijous, a explicar la pròxima ampliació de la xarxa de metro: la línia 9 sud.

L'automatització guanya terreny en el disseny i explotació de línies de ferrocarril metropolità arreu del món: ja n'hi ha 52 que funcionen sense necessitat de conductor, en 35 ciutats diferents, sobretot d'Àsia i Europa.

Delegacions del Govern de Xile i de l'empresa gestora del metro de Santiago, la capital del país sud-americà, van ser la setmana passada a Barcelona i van visitar la línia 9/10 de metro, referent d'automatització.

Aquest dissabte 120 persones van baixar a l'estació de la línia 9 de Collblanc i van participar en una passejada en superfície pel tram de la línia 9 fins a Europa Fira, per descobrir els barris que enllaçarà el nou servei de metro.

Les estacions de metro de Passeig de Gràcia i Palau Reial són les primeres a comptar amb innovadors terminals Citypaq d'entrega automàtica de paquets mitjançant un codi de recollida, instal·lats per Correos.

El metro de Barcelona compta amb 400 ascensors de diferents tipus, alguns dels quals sotmesos a una utilització més que intensiva. Mantenir-los en bones condicions de funcionament és tot un repte.

L'obra de supressió de barreres i millora de l'accessibilitat, coordinada amb les del futur enllaç amb l'estació contigua de la línia 9, tira endavant per fases i sense aturar en cap moment el servei.

L'aigua que es filtra al túnel de la línia 5 de metro a la zona de Badal anava al clavegueram. Des d'ara es canalitza cap a un dipòsit subterrani des d'on els serveis municipals l'aprofiten per regar jardins i carrers.

Aquest estiu es fan treballs de millora i manteniment de la infraestructura en punts de tres línies de metro: Sant Antoni - Universitat, de la L2; Vall d'Hebron, de la L5; i a La Sagrera i Bon Pastor, de la L9/10.

Reproduïm un article publicat per l'Associació Internacional de Transport Públic (UITP) que reflecteix la preocupació creixent dels gestors de transport públic per l'impacte dels grafitis ferroviaris. Les solucions no són fàcils.

La xarxa de metro continua avançant cap a la plena accessibilitat i suma una nova estació adaptada per a persones amb mobilitat reduïda: Rambla Just Oliveras, de la línia 1, a l'Hospitalet de Llobregat.

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB