Tania Marín / Pep Herrero
Tania Marín / Pep Herrero

Tania Marín, ambaixadoraTMB

Perseverança al poder!  En un mes i mig, la Tània es va treure el carnet D i va fer el CAP, i tot just va acabar l’examen, ja estava demanant feina. Sense deixar de ser exigent, valora les seves condicions de treball.  

Albert Piqué / 03.04.19 - 09:14h


Ens presentes  la Tània? 

Doncs és una dona jove, dinàmica, entusiasmada per la seva feina, que li encanta treballar per als altres i estar de cara al públic. 

I abans d’entrar a TMB, quina ha estat la teva trajectòria laboral?  

Buff... ha estat llarga i intensa! Gairebé m’atreviria a dir-te que he fet de tot. A mi mai m’ha faltat feina, tot i que també és veritat que mai m’he estat a casa esperant que em vinguessin a buscar. He treballat en botigues, en centres comercials, en empreses de serveis relacionades amb la gestió de l’aigua. Va ser en aquesta última que, amb l’arribada de la crisi, em vaig trobar al carrer. Vaig decidir treure’m el carnet de conduir i fer el CAP (de fet, en només un mes i mig vaig assolir totes dues fites), i just quan sortia de l’examen de conduir que ja em van dir que havia aprovat, vaig anar-me’n a les empreses de transport de Mataró, que és on m’havia examinat, a portar-los el meu currículum. Aquestes visites les vaig anar repetint, fins que un dia em van oferir la primera feineta. Encara ho recordo, vaig haver de portar una furgoneta a Guadalajara. Així, a poc a poc vaig anar agafant experiència.  

Què et semblen les condicions laborals de TMB?

Quan has treballat en altres llocs és quan realment t’adones que som uns privilegiats. Sense anar més lluny, dies enrere parlava amb un company que la seva parella té tres graus universitaris i està treballant en jornada completa per força menys de mil euros. Aquí, a més de tenir unes bones condicions econòmiques, tens els teus dos dies de festa, es respecta el temps de descans entre serveis... És clar que sempre es pot millorar, però el que no podem fer és perdre de vista el que tenim, i cal treure el cap a fora, per veure què està passant al carrer.   

T’agrada que TMB lideri projectes relacionats amb la mobilitat sostenible? 

TMB està absolutament lligada a la imatge de Barcelona, una ciutat oberta, respectuosa i innovadora. Per això, està molt bé que TMB faci una aposta decidida per noves fonts de combustible amb un menor impacte ambiental,  per les noves tecnologies que permetin fer més fàcil l’ús del transport públic, i per vincular-se a projectes socials que millorin la vida als que més ho necessiten. 

Et sents realitzada amb la teva feina? 

Molt!! Alguns se’n riuen perquè diuen que sembla que l’empresa sigui meva, però m’agrada la meva feina i m’agrada TMB.  

 

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB