D'esquerra a dreta Àngel, Joselyn (la professora), Rafa i Marta

Speak English?

Quins idiomes parles? Cap? Saps que pots estudiar idiomes a l’empresa? Les classes són gratuïtes i tu marques el ritme d’estudi, només cal que entris al Campus TMB i triïs la llengua que vols aprendre

Àngels Rodríguez / 20.07.22 - 11:52h

La Marta Blanco és agent d’atenció al client de l'L1 i està estudiant anglès mitjançant la plataforma digital d'Idiomes TMB. Ja ha finalitzat el nivell en línia i ara està cursant classes presencials. A la Marta la va sorprendre que les classes de speaking són amb “persones de tot el món, vaig quedar-me una mica Oh my goodness. En una d’aquestes sessions hi havia gent d'Itàlia, França, Sud-amèrica i Àfrica”.

Per què estàs estudiant anglès?

Per decisió pròpia, a la meva generació és un tema pendent, jo soc d’EGB i estudiava francès, després es va posar de moda estudiar anglès i al final ni una cosa ni l’altra. A la feina tracto amb molts turistes i tenir una base d’anglès ajuda a comunicar-te amb ells. Aquest també ha estat un dels motius que m’han motivat a estudiar anglès.

I en quin nivell estàs?

En un nivell oficial d’un A2, quasi B1.

S'estan complint les expectatives posades en el curs?

Sí, amb aquest curs, l’Online Speexx, he aconseguit entendre un text escrit i mantenir una conversa amb un llenguatge bàsic. El més difícil per a mi ha estat l'speaking.

Què esperes obtenir d'aquests estudis?

Poder parlar i entendre una conversa en anglès.

Quina rellevància adquireixen els idiomes en la teva feina?

Molta, crec que fins ara no s'hi havia donat la importància que realment té. Barcelona és una ciutat turística els tres-cents seixanta-cinc dies de l’any, i com a treballadora d’un transport públic, bona part dels nostres clients són turistes i, per tant, l’idioma que predomina és l’anglès. És indispensable poder manejar un mínim de vocabulari relacionat amb els transports i els dubtes més freqüents, almenys.

Fora de l’horari del curs, fas alguna cosa per millorar el teu nivell?

Sí, a més de repassar i continuar amb el curs online Speexx, he començat a veure una sèrie en anglès de la BBC preparada per poder aprendre, es diu ExtraEnglish. Ricard, un company de classe, la va descobrir, i va molt bé per acostumar l’oïda.

Ens recomanes aquest curs?

Sí, el curs online és molt còmode, pots fer-lo des de qualsevol lloc. Les classes presencials estan molt bé perquè pots parlar amb la resta de companys i mantenir converses, però tenen una dificultat, i és que has d’anar fins al lloc on es fa la classe, jo formo part d’explotació… i amb els nostres horaris de treball no és fàcil de compaginar.

Ens dones alguns consells per animar-nos a estudiar idiomes?

L'al·licient més gran per decidir aprendre un nou idioma és pensar en poder comunicar-te sense barreres.

Comercialment, l’anglès és l’idioma global que més s’utilitza, i com a conseqüència també socialment és tot un recurs per poder comunicar-nos amb la resta de persones.

És còmoda d’usar, la plataforma?

La plataforma online sí que és còmoda, a més pots demanar ajuda en qualsevol moment. El que més m’ha costat ha estat reservar les classes de speaking, perquè t'apuntes un dia a una hora i et connectes per vídeo amb altres persones i professors per parlar.

La primera vegada que ho vaig fer em pensava que seria una conversa amb un professor i com a molt treballadors de TMB, però no, va ser amb altres persones de tot el món, vaig quedar-me una mica Oh, my goodness.

En una d’aquestes sessions hi havia gent d'Itàlia, França, Sud-amèrica i Àfrica, que es dedicaven a professions molt diverses com: tecnològiques, del món de la moda, etc. I jo em vaig sentir molt petita, però quan vaig explicar que treballava en el metro de Barcelona, a tothom li va interessar molt la feina, deien que quan eren petits a tots els agradaven els trens i els feia recordar aquells temps. Va estar molt bé.

Plataforma digital d'idiomes TMB

Els cursos són en format online, però una vegada assolit un nivell pots passar a fer classes presencials. Actualment, només s’estan realitzant classes presencials d’anglès, però a mesura que més persones vagin completant altres idiomes i nivells s’organitzaran grups en les altres llengües.

És molt fàcil apuntar-s'hi: accedeix al Campus TMB, identifica't, tria l’opció d’idiomes i comença a estudiar una altra llengua.

Estudiar idiomes t'obre la ment, et descobreix altres maneres de pensar, desenvolupa la teva capacitat cognitiva i d'aprenentatge i et permet augmentar les teves competències a la feina.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB