Dijous, 25 de febrer de 2021

Ramón José, actitud positiva

 

Ramón José / Pep Herrero

Ramón José, actitud positiva

El Ramón és conductor de bus del CON de Zona Franca des de l'any 1998 i fa 5 anys va començar a estudiar i practicar reiki.

Redacció / 09.05.17 - 09:05h

El Ramón José Solé Curcó és conductor de bus del CON de Zona Franca des de l'abril de l'any 1998, en què va entrar a formar part de la plantilla de professionals de TMB.

El Ramón és un home amb una actitud positiva davant la vida i que transmet bon rotllo als companys i als clients del bus. Fa anys va començar a estudiar reiki, una tècnica japonesa que té més de 3.000 anys d'antiguitat i que intenta canalitzar l'energia de l'univers que ens envolta cap a les persones o cap a un mateix utilitzant les mans. 

—Funciona, el reiki?
—Sí, sí que funciona, encara que no hi creguis. 

I com?
—Funciona canalitzant l'energia universal a través teu i transmetent-la al receptor sobre el qual estàs actuant.

I per a què serveix? 
—Serveix per a tot tipus d'afectacions a tots els nivells de la persona. L'experiència demostra que l'aplicació continuada de reiki té un efecte positiu en qualsevol tipus d'afectació o problema.

I a tu, per a què et serveix?
—Em permet la possibilitat de fer autotractament, d'aplicar-me una sessió de reiki a mi mateix amb el benefici que això suposa, ja que és una eina molt eficaç de relaxació.

Com et vas iniciar en aquesta tècnica?
—M'hi vaig iniciar ara fa 5 anys i va ser per curiositat. Havia sentit parlar d'aquesta tècnica i vaig provar de fer una sessió com a receptor, em va agradar i ja vaig començar a estudiar i a fer cursos, i encara faig cursos en l'actualitat. A més he començat a fer reiki de dues escoles diferents.

Alguns diuen que els ha canviat la vida. A tu te l’ha canviat?
—Sí, i tant. El reiki et dona gradualment un estat d'equilibri i harmonia interior i exterior. Et proporciona serenor, calma i pau interior, alhora que t'omple d'energia, vitalitat i consciència.

Com t'ha ajudat el reiki en la teva vida?
—M'ha ajudat a gestionar millor el dia a dia i les diferents situacions que es puguin presentar. També em permet poder ajudar companys de feina, amics o familiars que ho necessitin, i a mi m'omple poder fer-ho.

I a la teva feina?
—En la nostra feina es poden presentar situacions de conflicte en qualsevol moment. Si tu estàs bé, en serenor i calma, això es converteix en un estat permanent que et permet gestionar els problemes millor, des d'una altra perspectiva, moltes vegades evitant que aquests es produeixin.

Què és el que més t'agrada d'aquesta tècnica?
—Poder ajudar altres persones, perquè és molt enriquidor i satisfactori.

Tothom pot practicar reiki, o s'ha de tenir un do especial?
—Tothom pot, no cal cap do especial. El reiki és una capacitat inherent a la persona. Tothom pot donar i tothom pot rebre.

Com s'aprèn?
—A través de cursos, però, bàsicament, a través de la pràctica i l'experiència.

Aquesta tècnica implica alguna alimentació especial?
—No, però és cert que gradualment vas sent més conscient de cuidar el teu cos i la teva ment i t'adones que alguns aliments el que fan és embrutar els teus canals energètics. De fet som el que mengem. 
Abans d'acabar, vull destacar dues coses molt importants, com són la respiració i la meditació. Hem d'aprendre a respirar, perquè no en sabem, i si és possible, fer 10 minuts de meditació cada dia ens anirà molt bé i ens ajudarà a relativitzar les coses.

 
El Ramón transmet bon rotllo als companys / P. Herrero
El Ramón transmet bon rotllo als companys / P. Herrero
Practica una tècnica japonesa de més de 3.000 anys d'antiguitat / P. Herrero
Practica una tècnica japonesa de més de 3.000 anys d'antiguitat / P. Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Bus
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB