Mireia Peira, donaTech

VALOR “Si tenim una base sòlida i capacitat de resposta, podrem aprofitar aquestes sinergies i aportar valor afegit a la societat”

Redacció - Gestió diversitat / 04.11.21 - 08:20h

La Mireia Peira Bayo és una de les nou dones professionals de TMB que protagonitza la campanya DonesTech per a noves destinacions que s'està exposant al passadís de connexió de l'L5 i FGC de l'estació de metro Diagonal.

La Mireia va entrar a TMB l'any 2006 com a agent d’atenció al client (AAC) i l'any 2010 va passar a l'àrea de tecnologia com a enginyera de projectes de Sistemes Tecnològics d'Operació de Bus (SOB).  Actualment és la responsable de la Unitat de Tecnologia de Negoci de Metro (SOM-Sistemes d'Operació de Metro). És enginyera de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i postgrau Smart Mobility en sistemes intel·ligents de transport, i a més té altres estudis superiors com el màster en Direcció d'empreses: Direcció de les organitzacions en l'economia del coneixement. 

Per què vas triar aquests estudis d'enginyeria a la UPC?

La UPC va ser la meva primera opció quan vaig tenir clar que volia estudiar enginyeria de telecomunicacions, ja que m'oferia uns estudis amb un alt nivell de qualitat, un campus amb instal·lacions completes i una universitat de gran prestigi i reputació. 

Què t'han aportat els estudis politècnics i la professió a la teva vida professional?, i a la vida personal?

Els estudis m'han aportat una base molt sòlida sobre la qual desenvolupar la meva carrera professional, no sols en aspectes tècnics. També m'han ensenyat a qüestionar les coses, analitzar-les des de diferents prismes per trobar la millor resposta, pensar per mi mateixa i comprendre la importància que té un aprenentatge continu per créixer com a professional. Han estat aspectes clau que m'han permès avançar i millorar en la meva professió però que, evidentment, m'han ajudat en la meva vida personal. 

Recomanaries els estudis politècnics a joves?, i la teva professió a TMB?

Sí. Els estudis politècnics són una oportunitat de treballar en un camp molt ampli que pot ser aplicat a qualsevol aspecte de la nostra vida. En el meu cas, aplicar aquests coneixements a la mobilitat fa que les millores que pugui aconseguir en la meva feina contribueixin a facilitar el dia a dia de moltes persones i això és molt motivador. 

Com creus que els estudis/professió poden contribuir a millorar la vida de les persones, en definitiva, a construir una societat millor?

Estem en una societat en evolució constant i per tant cada dia sorgeixen noves necessitats i oportunitats a cobrir. Si tenim una base sòlida i capacitat de resposta, podrem aprofitar aquestes sinergies i aportar valor afegit a la societat, ja sigui a través d’una millora amb un alt impacte o a través de petites accions que ens acostin a una societat més integradora, responsable i innovadora. 

Vols afegir alguna cosa més?

Basant-me en la meva bona experiència, convido més dones perquè s'animin a estudiar carreres tecnològiques. Hem de trencar amb les idees de professions masculines o femenines i dedicar-nos realment a allò que ens apassiona i hi tenim vocació. 

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB