La Mireia González explica que el voluntariat l'ha fet conèixer persones meravelloses / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
La Mireia González explica que el voluntariat l'ha fet conèixer persones meravelloses / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Mireia González, agent de centre al CON Ponent, voluntària del TMB Educa

VOLUNTÀRIA A TMB. “La recompensa personal que proporciona el voluntariat és molt superior a la inversió de temps i esforç”

Carme Becerra / 28.12.22 - 10:18h

La Mireia González va entrar a TMB com a conductora, amb el desig d’esdevenir agent de centre per desenvolupar la funció de monitora de client intern (formen i guien els conductors i conductores de recent incorporació). Des del 2010, exerceix la seva feina al CON Ponent (“la meva segona casa”) i busca el temps per fer de voluntària al projecte TMB Educa.

En què consisteix el voluntariat que fas a TMB?

He fet diferents activitats sota el paraigües del TMB Educa: he participat a 24 hores en Bus, TMB es mou per l'educació, Exporecerca, trobades amb la Guàrdia Urbana...

Com vas descobrir que existia aquesta possibilitat a TMB i què et va fer decidir a sumar-te al voluntariat?

El voluntariat va ser més una casualitat que una recerca. Van plantejar a Ponent participar a les activitats i no es va presentar ningú, i jo vaig aixecar el dit per dir que sí. En aquell moment, estava el Javi Fernández fent de monitor, els dos formàvem un tàndem perfecte, tots dos gaudíem del tracte amb els infants. Vaig conèixer gent meravellosa: Mario Armengol, Ferran Palanques, Albert Mena… I, de mica en mica, la meva integració a TMB Educa va ser més forta. Als matins feia les activitats i a la tarda la meva feina.

El voluntariat et requereix molta inversió de temps o esforç? Et sents compensada?

Evidentment, té inversió de temps i esforç, però és molt més la recompensa personal que t’arriba.

Què li diries a algú que s’estigués plantejant participar en algun dels programes de voluntariat de TMB?

Si algú es planteja el voluntariat, és per vocació, i poca cosa es pot afegir més. Això sí, oferir-li totes les possibilitats que té i ensenyar-li a què es dedica la Fundació TMB.

Alguna experiència concreta d’aquest temps que recordis especialment?

Les rialles dels petits i la implicació que he vist que han tingut les personetes que han passat per les activitats.

 

Si voleu més informació sobre les possibilitats de col·laborar, podeu escriure al correu fundacioTMB@tmb.cat.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB