Margarida López, donaTech

DIVERSITAT “Necessitem més dones a les professions STEM, la diversitat de visions enriqueix sempre el resultat i no podem obviar la meitat de la societat”

Redacció - Gestió de la diversitat / 15.10.21 - 09:03h

La Margarida López Romero és una de les nou dones professionals de TMB que protagonitza la campanya “DonesTech per a noves destinacions” que s'està exposant al passadís de connexió de la L5 i FGC de l'estació de metro Diagonal.

La Margarida va entrar a TMB l'any 2010 com a project manager a la unitat de ticketing, sistemes d'accés i venda, per passar després per la unitat d'innovació tecnològica. Actualment és la responsable d'innovació a la companyia.

Ets enginyera superior de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), màster en gestió pública (EMPA) per Esade i tens un curs de IESE en gestió de la innovació. Per què vas triar aquests estudis d'enginyeria?

Sempre m'havien agradat les matemàtiques i les ciències i l'enginyeria és un camí amb moltes sortides laborals. M'agradava una vessant més holística de l'enginyeria i per això vaig escollir telecomunicacions, ja que podies optar a especialitzacions molt diferents. Amb tots aquests inputs vaig escollir la UPC com a universitat líder en telecomunicacions a Catalunya. 

Què t’han aportat aquests estudis politècnics a la teva vida professional?

La capacitació tècnica i  les bases per a l'anàlisi de problemes han estat claus per afrontar qualsevol tasca en el meu recorregut professional. La carrera et dona un bagatge òptim per poder optar a molts llocs de feina.

I en la vida personal?

L'exigència d'esforç que suposa una carrera d'aquest tipus implica sacrificis personals, però a la vegada molta satisfacció quan veus els fruits de la teva feina. El fet de ser dona en una carrera amb poca presència femenina, a banda, em va fer créixer en autoconfiança, que s'ha traslladat també al pla personal.

Recomanaries els estudis politècnics a joves?, i la teva professió a TMB? 

Diria als joves que perdin la por als estudis tècnics i que pensin que la tecnologia pot tenir moltes aplicacions lligades amb el benestar social i les humanitats.

Si ens centrem en les meves responsabilitats actuals a TMB, la innovació és el camí per assolir l'avantatge competitiu que totes les empreses necessiten. Implica noves maneres de pensar i d'actuar, i a nivell particular és una tasca molt excitant on cada dia és diferent i aprens conceptes nous.

Com creus que els estudis/professió poden contribuir a millorar la vida de les persones, en definitiva, a construir una societat millor? 

La ciència i la tecnologia són una de les potes principals per a l'avenç de la societat, formar part d'aquesta (r)evolució de manera activa és molt gratificant. Les telecomunicacions han estat cabdals just en aquesta època pandèmica que ens ha tocat viure i han permès apropar molta gent a nivell personal i professional. Personalment considero que la tecnologia ha de ser la palanca per construir una societat més justa en què s'aconsegueixi de manera efectiva la igualtat d'oportunitats.

Vols afegir alguna cosa més?

Vull felicitar TMB i la UPC per la iniciativa. Necessitem més dones a les professions STEM, la diversitat de visions enriqueix sempre el resultat i no podem obviar la meitat de la societat.

 

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB