L'Albert salva la vida d'un nen que s'estava ofegant

Gràcies a la ràpida intervenció i als seus coneixements en socorrisme, el nen és viu.

Àngels Rodríguez / 04.07.22 - 08:54h

Albert Alegre, que és comandament d’explotació del CON d’Horta, el dijous 16 de juny, quan estava treballant a la plaça d’Urquinaona, va sentir els crits d’un home que demanava ajuda perquè el seu fill s’estava ofegant. L’Albert no s'ho va pensar dues vegades, va sortir corrent a veure què succeïa i va trobar-se un nen a terra desmaiat.

No va dubtar ni un segon, i mentre s'esperava l'arribada dels sanitaris, l’Albert li va fer un massatge cardíac i li va treure un globus que el nen s’havia empassat. Aquesta actuació li va salvar la vida.

No vas dubtar en cap moment sobre què havies de fer?

La veritat és que no, degut a la meva experiència, hi ha uns mecanismes que actuen en seqüència i de forma totalment instintiva quan es presenta una situació d'emergència.

I què vas fer?

Vaig sortir corrents a veure de què es tractava i en veure el nen de bocaterrosa vaig portar a terme el protocol d'acció per a aquestes situacions. Primer va ser treure-li un globus que estava obturant-li la gola i posteriorment fer les maniobres de reanimació boca-nas, perquè havia entrat en parada cardiorespiratòria i era un nen molt petit.

Vas témer en algun moment per la vida del nen?

La veritat és que sí, primer per la dificultat de treure el globus i després per la perillositat que implica una parada cardiorespiratòria.

Era la primera vegada que ho feies?

No, jo vaig treballar durant 11 anys com a conductor sanitari a Creu Roja Premià de Mar abans d'entrar a TMB, vaig assistir un nen per ofegament i no es va poder salvar. El destí m'ha posat davant d'aquesta situació molts anys després, encara que aquesta vegada ha pogut sortir bé.

Et consideres un heroi?

Rotundament no, potser ho pot semblar per a la gent que no té cap coneixement de socorrisme, crec que la diferència està en la preparació i predisposició que presento davant d'aquest tipus de situacions.

Has parlat amb ell o amb els pares per saber com es troba?

No, era una família italiana que va arribar amb vaixell i després del que va passar no tinc més notícies seves, encara que els desitjo el millor.

Vas rebre ajuda d'algú?

Si, d'uns agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que van acordonar la zona i varen preparar una línia d'entrada per a l'ambulància. També especialment d'un sergent amb qui ens vàrem rellevar per fer la reanimació i li estic molt agraït per això.

Al mateix temps, un company anomenat David Grima estava ajudant el pare del nen, ja que aquest es va descontrolar emocionalment posant en perill la seva integritat.

On vas aprendre a fer el massatge cardíac i primers auxilis?

A Creu Roja Premià de Mar. Gràcies a institucions com aquesta i cursos que es fan a les escoles, entre d'altres, som molts els desconeguts que ens prestem en situacions extremes simplement per l’estima que tenim a l'ésser humà.

Felicitats, Albert! Un orgull tenir companys com tu.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB