Josep, conductor de bus i galerista d’art

Recentment ha gravat un espot promocional a les instal·lacions del CON d’Horta sobre l’última exposició que està a punt de presentar-se, en què tots els actors i actrius que surten a l’espot són companys i companyes del CON.

Redacció / 10.10.22 - 09:15h

El Josep Callao és conductor de bus del CON d’Horta des de l’any 2001, quan va entrar a formar part de la plantilla de TMB, i amant de l’art. Ara fa 2 anys va decidir començar a formar part de Mamagraf, una editorial que va obrir les portes als anys 80, a l'Esquerra de l’Eixample a Barcelona.

El Josep, junt amb l’equip de l'editorial, ha gravat un espot promocional de l’última exposició, que està a punt de presentar-se, a les instal·lacions del CON d’Horta. L’exposició versa, ens diu el Josep, "sobre el curiós món del manga i dels còmics. Aquest meravellós món paral·lel pel qual tots, en alguna època de la nostra vida, ens hem vist atrets i meravellats”. Tots els actors i actrius que surten a l’espot són companys i companyes del CON d’Horta. Pots visionar l’espot clicant aquí

El Josep ens parla de la seva faceta de galerista i ens explica que va entrar a formar part de l’equip el 2020 amb l’objectiu de “donar-li un gir i un enfocament més actual”, per ajudar a “potenciar les exposicions temàtiques i per acostar l'art a tothom –l'art hauria de ser un dret i no un luxe.”

Mamagraf és una editorial d’art amb un ampli recorregut. Va obrir les portes als anys 80 de la mà d’Emilio Ortiz de la Tabla. El Josep ens explica que l’Emilio va ser molt conegut i influent durant els anys 80 i 90: “Va tenir molta influència en la moguda madrilenya i va col·laborar amb el pintor José Alonso Moreno Ortiz, conegut amb el nom artístic de L'Hortolà". També va participar en la Barcelona Olímpica, col·laborant amb l'artista Javier de Juan: “Van fer una col·lecció de carpetes de serigrafies de Ceesepe i van tenir un altre boom a l’època del pop art, sempre sent una editorial puntera, innovadora”. Després de la mort de l’Emilio, la seva filla Sandra, juntament amb Luis Solanes, la seva parella, agafen el relleu de l’editorial per continuar en la mateixa línia, centrant-se més en la venda online i fent esdeveniments en el nou showroom de l'Hospitalet de Llobregat, on han anat fent diferents tipus d’exposicions, classes d’art, tallers,...

El tipus d’art que s’exposa és molt variat: "Làmines, fotografia, serigrafies, pop art, il·lustració, còmic, abstracte, etc. La nostra última exposició va tenir com a tema central donar a conèixer el nostre gran estoc de fotografies en blanc i negre, cinema clàssic d'època –actors i actrius–, músics que van marcar un abans i un després –Beatles, Rolling Stones, etc.”.

L'editorial és a l’Hospitalet del Llobregat, al carrer Llevant, 43.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB