Imatge de 2 infermeres i 4 socorristes
Imatge de 2 infermeres i 4 socorristes

L'equip voluntari de socorristes de TMB

Tothom sap la importància d'una bona actuació en primers auxilis en situacions d'emergència. A TMB s'ha format un equip de 120 voluntaris com a socorristes per actuar en cas de necessitat.

Redacció / 18.08.15 - 08:35h

A la nostra empresa hi ha un grup de persones que de forma voluntària s'han ofert a exercir de socorristes. Són treballadors i treballadores que han obtingut la formació necessària amb un període de formació inicial i que fan un reciclatge anual impartit per l'equip mèdic del Servei de Prevenció. Tots els formadors són instructors del Consell Català de Ressuscitació, que avala els seus coneixements.

En l'actualitat hi ha 120 socorristes, alguns dels quals són veterans, i estan distribuïts per tots els centres i torns de treball.

En l'exercici de les seves funcions, presten els primers auxilis de manera ràpida fins a l'arribada dels serveis d'emergències: són la primera anella de la “cadena de supervivència”.

Són una peça fonamental en la primera assistència a l'empleat accidentat o que pateix qualsevol símptoma que cal atendre amb rapidesa. Una atenció ràpida d'un company format en socorrisme pot ser determinant a l'hora de millorar o estabilitzar l'estat d'un accidentat fins a l'arribada del servei d'emergències.

La coordinadora del servei d'infermeria del treball, Laura López, s'encarrega de mantenir actualitzat el quadre de socorristes i la cartellera desplegada a tots els centres perquè tothom conegui els professionals formats per atendre les emergències i avisar-los ràpidament quan cal que actuïn. També s'encarrega de la formació inicial i els reciclatges anuals. Per a benefici de tots, és molt important mantenir actualitzada aquesta informació; per això, cal que li comuniquin qualsevol canvi dels socorristes (centre de treball, torn o jubilació).

Tot l'equip sanitari dóna suport a aquests voluntaris en cas que necessitin fer qualsevol consulta en l'exercici d'aquesta tasca desinteressada.

El nostre agraïment i record especial pel company Adolfo Zarco, qui desde el principi de l’existència dels socorristes hi va formar part i ha estat un pilar per a ajudar-nos a cobrir les places amb voluntaris.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB