Xavier Flores visita les obres del nou CON Zona Franca i l’hidrogenera

Aquesta ha estat una de les visites del nou conseller delegat, en el marc del pla d’acollida que està realitzant, i en la que a més de conèixer les instal·lacions aprofita per reunir-se i saludar al personal.

Albert Piqué / 07.02.24 - 14:26h

El conseller delegat, acompanyat del director de bus, va voler conèixer de la mà del personal tècnic que en fa el seguiment, l’estat de les obres del nou CON de Zona Franca i l’hidrogenera. 

El nou CON de la Zona Franca abastarà 90.000 metres quadrats de superfície i tindrà capacitat per a 550 autobusos, entre els quals la flota propulsada per pila d'hidrogen i part dels vehicles elèctrics, a més de la flota propulsada per gas natural comprimit. El projecte s'està executant amb criteris d'eficiència i sostenibilitat màximes perquè esdevingui una referència d'instal·lació verda.

L’hidrogenera, que va entra en servei ara fa dos anys i és una instal·lació veïna del nou CON, està creant un hub d'hidrogen verd en una de les àrees industrials més importants del país. A més, la instal·lació permet abastir altres flotes i indústries que adoptin aquest vector com a solució energètica i es pretén generar un efecte tractor sobre tot allò que envolta aquesta tecnologia, en línia amb els principis de l'Estratègia Europea de l'Hidrogen i el Full de Ruta de l'Hidrogen del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB