La videovigilància arriba als autobusos de TMB

S’instal·laran 4.500 càmeres de videovigilància en tota la flota per incrementar la seguretat del personal de conducció i del passatge i dissuadir contra els actes vandàlics, incívics i d’assetjaments sexual i LGTBIfòbics.

Redacció / 22.02.22 - 09:57h

A principis de la primavera començarà la prova pilot d’instal·lació de càmeres de videovigilància i els equips de comunicació en 3 autobusos, i s’anirà ampliant fins a 20 autobusos. En el segon semestre de l’any està previst que comenci la instal·lació de les càmeres a tota la flota d’autobusos i es preveu que finalitzarà el primer trimestre de l’any vinent amb el 100% de la flota amb videovigilància online.

El sistema permet transmetre les imatges en directe i en diferit al Centre de Control de Seguretat de Bus (CCSB), així com l’enviament d’avisos del personal de conducció al CCB, al passatge, o l’anàlisi intel·ligent d’ocupació del bus, del nombre de cotxes de nadons, cadires de rodes o de persones amb mobilitat reduïda, entre moltes altres funcions.

Aquest sistema, a més d’incrementar la seguretat dels conductors i conductores i del passatge,  també permetrà dissuadir les persones que vulguin perpetuar agressions, robatoris, assetjaments sexual i  LGTBIfòbics o qualsevol altre comportament incívic.

El projecte forma part del contracte de licitació que Transports de Barcelona, S.A. ha formalitzat amb l’empresa Grupo Mecánica del Vuelo Sistemas S.A.U., per a la instal·lació de sistemes d’informació a les persones usuàries i videovigilància a bord del bus amb l’objectiu de renovar l'actual sistema d'informació a bord del bus, donar informació en línia i actualitzada en temps real i disposar d’un sistema de videovigilància embarcada al bus i integrada des del CCSB, de manera que tant el personal de conducció com el passatge vegin incrementada la seva seguretat. Tot el projecte està dividit en tres blocs: arquitectura dels sistemes embarcats al bus, informació a bord del bus i videovigilància embarcada al bus, i té un pressupost de 12.190.422 euros, IVA inclòs. 

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB