Dijous, 25 de febrer de 2021

Els TOLA es formaran amb realitat virtual

 

simulador de conducció i estació de realitat virtual

Els TOLA es formaran amb realitat virtual

Les línies 9 i 10 de Metro han incorporat un simulador de conducció i una estació de realitat virtual com a part de la formació dels tècnics operatius de línies automàtiques (TOLA).

Redacció / 14.10.20 - 11:50h

El simulador de conducció dels trens de la sèrie 9000 reprodueix, a escala real, la cabina d'un tren i està dotat amb les darreres tecnologies, incloent-hi la realitat virtual. 

L'eina, que utilitza la mateixa tecnologia de realitat virtual que fan servir els videojocs, permet als formadors simular escenaris, condicions de circulació i situacions reals: des d'avaries fins a incidències mediambientals o, fins i tot, densitat de passatgers. D'aquesta manera, els TOLA, que perceben la incidència com si realment fossin dins del tren, sistematitzen els processos de treball i entrenen les seves capacitats. S'aconsegueix, per tant, incrementar l'eficàcia de les operacions i minimitzar les interrupcions del servei.

Comptar amb el simulador permet formar els tècnics en la resolució ràpida d'incidències en línies automàtiques, on el temps de reacció és crític per evitar que la xarxa i el servei es vegin afectats per una incidència, i especialment en aquests moments, en què per augmentar la seguretat i prevenir contagis per la Covid-19 es posen en servei tots els trens en hora punta.

El simulador de conducció de trens i l'estació de realitat virtual està instal·lat a l'estació Fira de la L9 Sud i l'ha fabricat l'empresa Alstom.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB