Dimecres, 30 de setembre de 2020

TMB es prepara pel COVID-19

 

TMB es prepara pel COVID-19

El 31 de desembre del 2019, les autoritats sanitàries xineses van informar l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre el fet que a la ciutat de Wuhan, a la Xina, s’havia donat un grup de 27 casos de pneumònia que incloïa set casos greus.

Albert Piqué / 27.02.20 - 10:58h

Des de llavors, els Comitès de Seguretat i Salut de TMB han estat fent un seguiment de l’avenço de la infecció, que, tot i que en un primer moment semblava que es quedaria acotada al país d’origen, en les darreres setmanes ha quedat de manifest que la globalització ha arribat, també, per a la bacteriologia.

Un dels fets més destacats ha estat la cancel·lació de l’edició d’enguany del MWC 2020, atesa la baixa de l’assistència de bona part de les principals companyies que havien de participar-hi.   

Amb això no n’hi ha hagut prou perquè el que vàrem conèixer com a coronavirus, ara COVID-19, hagi arribat a casa nostra. En les darreres hores, se n’han confirmat els dos primers casos a Catalunya, un d’aquests, a Barcelona ciutat.

Per aquest motiu, ahir, amb caràcter d’urgència, es van reunir els Comitès de Seguretat i Salut per consensuar les estratègies per fer-hi front, evitant en tot moment l’alarmisme i recordant les mesures genèriques de prevenció, pròpies de les malalties víriques com la grip.

La instrucció que avui s’ha distribuït a través del correu electrònic i als centres de treball recull, d’una manera molt clara, què cal fer.

Cal tenir en compte que, en el moment actual, a Barcelona encara estem en fase epidèmica de la grip estacional i la simptomatologia d’aquesta epidèmia gripal és, en molts casos, coincident amb la simptomatologia del COVID-19. Per tant, és molt important aplicar, també, les mesures de protecció. 

Alhora, el personal que té una relació més directa amb el passatge, durant el seu servei, pot trobar-se amb un cas sospitós sobre el qual hagi d’intervenir. Més enllà de la comunicació immediata als serveis sanitaris a través del 061, que es troben preparats i alertats per fer front a aquestes possibles situacions, caldrà comunicar-ho als seus respectius responsables del servei.

 

Compartir:

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB