TMB diu No! a l’LGTBI-fòbia

La presidenta de TMB i el coordinador tècnic de l'Observatori contra l'Homofòbia han presentat avui el protocol de prevenció, detecció i intervenció de l’LGTBI-fòbia a les xarxes de transport de TMB.

Albert Piqué / 29.07.21 - 12:03h

El protocol recull un seguit de mesures, com el desenvolupament de funcionalitats específiques a la TMBapp, així com habilitar dispositius fixos d'avís immediat a les instal·lacions i vehicles, desenvolupar un sistema de videovigilància específic dins dels trens i autobusos, incrementar les campanyes de sensibilització i conscienciació i el desenvolupament de més accions formatives i informatives en matèria de prevenció, detecció i protecció contra l’LGTBI-fòbia per al personal de l'operació, entre d'altres. 

També inclou, de manera clara i concisa, quines accions han de fer els agents d'atenció al client o els conductors de bus, davant d'un incident de caràcter sexual o de gènere a la xarxa de metro o bus, així com la forma d’actuar del personal del CCM, quan l'alerta arriba mitjançant una trucada als Punts d'informació o Punts S.O.S.

El document ha estat elaborat conjuntament per l'Observatori contra l'Homofòbia i TMB amb la finalitat de definir el marc operatiu en cas de detecció de conductes d'assetjament contra persones dels col·lectius LGTBI al transport públic.

Amb la posada en funcionament del protocol, TMB referma el seu compromís social i respecte vers la diversitat, per avançar mitjançant l'establiment de mesures concretes i efectives de prevenció, detecció i intervenció contra aquest tipus de conductes incíviques que, en molts casos, poden esdevenir delictives.

 

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB