Dilluns, 13 de juliol de 2020

Tallers de creativitat per fomentar la generació d’idees

 

Innovació / TMB

Tallers de creativitat per fomentar la generació d’idees

Els tallers es faran a la Sala Gaudí els dies 30 d'abril i 3 de maig i estan oberts a tots els treballadors de l'empresa.

Redacció / 23.04.19 - 08:12h

Amb motiu del llançament del primer repte pilot d'innovació sobre la TMBapp, l'àrea d'Innovació ha organitzat uns tallers de creativitat per fomentar la generació d'idees envers el repte plantejat. 

L'objectiu d'aquests tallers és que mitjançant tècniques de creativitat i pensament lateral, els participants generin el màxim nombre d'idees innovadores per donar resposta al repte. Aquesta iniciativa servirà com a reforç i complement a l'espai principal habilitat pel repte a la plataforma TMBinnova.

En total es realitzaran 4 tallers repartits en dues dates diferents. El primer està previst per al 30 d’abril i el segon dels tallers es farà el 3 de maig. Les quatre sessions seran en format píndola, i tindran una durada aproximada de 2 hores amb un contingut comú en totes les sessions. 

Els tallers, que es faran a la Sala Gaudí, estan oberts a tots els treballadors de l'empresa. Els que estiguin interessats a participar-hi només s'han d'inscriure a alguna de les sessions enviant un correu electrònic a innovacio@tmb.cat indicant nom i cognoms i la sessió a la qual volen participar (1,2, 3 o 4). 

Horaris dels tallers de creativitat:

  • Sessió 1: 30 d'abril de 9.30 a 11.30
  • Sessió 2: 30 d'abril de 12.00 a 14.00
  • Sessió 3: 3 de maig de 9.30 a 11.30
  • Sessió 4: 3 de maig de 12.00 a 14.00

Què és el repte?

El repte o reptes són consultes obertes d'innovació que fa l’organització per donar resposta a un problema, necessitat o oportunitat de caràcter estratègic. 

La idea és que el màxim nombre de persones ofereixin solucions davant una pregunta a resoldre. Aquest format assegura una solució amb més qualitat, ja que en lloc de dirigir la qüestió a una única persona o departament, es dirigeix al conjunt de l'organització.  

No hi ha cap mena de filtre pel que fa als autors de les idees, totes les idees seran jutjades amb el mateix criteri, que és únicament la qualitat mateixa de la idea.

Quin és el primer repte que es planteja?

El repte a resoldre en aquesta primera iniciativa, que s'ha llançat conjuntament amb l'àrea de Màrqueting Estratègic, és Com podem millorar l'experiència d'usuari de la TMBapp? 

El repte pretén aconseguir solucions i millores de l'App pública de TMB, la TMBapp, un segment amb molta competència.  En aquest context, s'ha volgut fer una reflexió: com aportar més valor respecte a la resta de productes que ja existeixen al mercat, i per donar resposta a aquest repte, s'han definit 6 línies temàtiques a les quals oferir resposta.

  • Funcionalitats en temps real
  • Captura i canalització de feedback
  • Funcionalitats turístiques que ampliïn l'ús i el coneixement del transport públic
  • Integració de funcions col·laboratives
  • Explotació de dades i predictibilitat
  • Processos de gamificació i incentius

Si vols saber més sobre el Pla d'Innovació de TMB pots consutar els articles:

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB