Divendres, 7 de maig de 2021

Saps què has de fer en cas d’accident laboral?

 

Saps què has de fer en cas d’accident laboral?

Amb l’entrada en servei del nou Centre Mèdic TMB-SALUT s’ha iniciat l’activitat de la Unitat especialitzada d’atenció de lesions per accident de treball. T’expliquem com  cal actuar des del primer moment que es necessita assistència sanitària. 

Albert Piqué / 30.04.21 - 10:45h

En cas de patir un accident de treball amb lesions que requereixin assistència mèdica, cal adreçar-se al Centre mèdic TMB-Salut, al C/ Ribes núm. 49-53 de Barcelona. L’horari d’atenció és de 8h del matí a 8h del vespre, ininterrompudament, els dies laborables de dilluns a divendres. Els telèfons de contacte són 93 214 83 94 - 93 214 83 02.

Fora de l’horari indicat, les persones que presentin lesions traumàtiques i necessitin assistència mèdica urgent s’hauran de dirigir a l’Hospital El Pilar, al C/Balmes, 271 de Barcelona. El telèfon de contacte és 93 236 05 12.

En cas de lesió per accident in itinere, caldrà dirigir-se al centre sanitari públic més proper al lloc on s’hagin produït els fets. Aquesta condició i aportar l’informe assistencial del centre on ha estat atès, es imprescindible per poder-se notificar la lesió com accident de treball 

Les lesions oculars es segueixen atenent durant les 24h del dia, a l’Institut Comtal d’Oftalmologia (ICO), a Via Augusta, 61. El telèfon de contacte és 93 415 56 37.

En el cas dels treballadors/es que pateixin una lesió per accident laboral i que hagin de ser traslladats per rebre assistència sanitària (sempre que no es puguin desplaçar en transport públic) podran fer-ho amb taxi. Només cal trucar a Ecotaxi Barcelona, al telèfon 93 433 85 50 (24 hores els 365 dies de l’any), indicant el codi que correspongui per empresa (Codi 5088 per a persones de Metro i 5250 per a persones de Bus), nom i número empleat, origen i destinació del servei. Caldrà sol·licitar el rebut del servei i lliurar-lo al centre mèdic TMB-SALUT. 

Per als casos que siguin emergències en què el trasllat s’hagi de fer en ambulància, el Centre de Regulació del Trànsit (CRT-Bus) i el Centre de Seguretat i Protecció Civil (CSPC-Metro) són els responsables de gestionar-ho, conjuntament, amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM 112) el trasllat sanitari adient a l’emergència notificada. Així, doncs, per a casos de Bus caldrà contactar amb l’extensió interna 88015, i per a casos de Metro amb l’extensió 88038.  

A causa de tots aquests canvis, cal substituir els cartells ubicats al costat de la farmaciola de tots els centres de treball. Adjunt  trobareu el cartell que els responsables de cada centre hauran d’imprimir i col·locar al costat de les farmacioles, substituint l’existent. 

Documents: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB