Dimecres, 12 d'agost de 2020

Què és l'spam?

 

Què és l'spam?

L'spam o correu brossa és un enviament massiu de correus per tal de sol·licitar al receptor que compri o accedeixi a una direcció web amb l'objectiu que l'emissor d'aquests correus guanyi diners o infecti l'ordinador amb malware, és a dir, software maliciós.

Infraestructura Tecnològica i OTS / 10.10.19 - 07:54h

Aquest missatges tenen remitents falsos amb noms ficticis per dificultar-ne el bloqueig i seguiment. Protegir-se del correu brossa no és fàcil. De tota manera a TMB disposem d'un sistema que ens protegeix de molts d'aquests missatges. Mensualment rebem uns 2,5 milions de missatges al nostre sistema, dels quals en rebutgem el 80% perquè es consideren spam. Tot i això, a les bústies dels usuaris encara arriben alguns correus d'aquest tipus.

Recomanacions

  • No responguis mai a un missatge que sembli spam. Això fa que l'emissor confirmi que la direcció de correu és correcta, i aleshores la utilitzarà per enviar més spam o algun altre tipus d'engany.
  • No utilitzis el teu correu de forma pública, només s'ha de fer arribar a persones o ens coneguts.
  • No intentis donar-te de baixa d'un correu spam, ja que els ciberdelinqüents utilitzen això per detectar que la bústia és activa.
  • Quan et registris en un servei, informa't del tractament que donaran a les teves dades. És molt important saber si es compartiran amb altres empreses.
  • Si detectes algun correu que et sembla spam, fes arribar a CST un correu amb el que tu has rebut com a adjunt per tal que el puguin parar i no arribi a més usuaris de TMB.

Més informació

https://www.osi.es/es/actualidad/historias-reales/2014/12/12/mis-contact...

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB