A partir del 18 d’abril serà necessari el doble factor d’autenticació per accedir als sistemes d’informació des de fora de TMB

El nou sistema de seguretat 2FA al que poc a poc s’hi aniran incorporant col·lectius de la companyia, permetrà un nivell de seguretat addicional. És molt senzill, només cal que segueixis les indicacions del vídeo explicatiu que t’indica pas a pas el que has de fer per a obtenir-lo.

Redacció / 05.04.23 - 09:10h

Continuant amb el Pla d'implantació de mesures de ciberseguretat, a partir del 18 d'abril, per accedir a la intranet, a GenTMBapp i als sistemes d'informació de l'empresa cal que, després d’identificar-te amb el teu usuari i la teva contrasenya, posis un codi de doble factor d’autentificació, 2FA.

El 2FA és una mesura de seguretat fonamental d’obligat compliment prescrita pel Centro Criptológico Nacional (CCN), per protegir els sistemes i les dades de TMB. El 2FA és un sistema que afegeix un segon nivell de seguretat addicional a la simple contrasenya, amb la incorporació d'un segon codi aleatori que l'usuari aconsegueix mitjançant un dispositiu alternatiu que només ell disposa. Aquest segon codi confirma que la persona que accedeix és qui diu ser. Amb aquest sistema si algú ha obtingut la teva contrasenya i intenta accedir als sistemes de TMB, i per tant a les teves dades personals, no podrà fer-ho perquè no disposarà del segon codi que només tu pots generar.

Com pots aconseguir el codi 2FA? És molt senzill, només cal que segueixis les indicacions del vídeo explicatiu que t’indica pas a pas el que has de fer per a obtenir-lo.

EXCEPCIONS on no se sol·licita el 2FA

De moment els ordinadors físics que estan connectats a la xarxa interna de TMB amb cable i els PC’s virtuals connectats des de les instal·lacions de TMB no és necessari el 2FA.

Video YouTube

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB