Divendres, 24 de setembre de 2021

"Moure'ns: el nou repte"

 

"Moure'ns: el nou repte" / 30 minuts

"Moure'ns: el nou repte"

El programa de Televisió de Catalunya 30 minuts de diumenge passat va estar centrat en els canvis produïts en la mobilitat ciutadana arran de la crisi sanitària de la Covid-19. Una reflexió sobre com s'entreveu que seran les ciutats del futur i quin model de mobilitat hi haurà.

Redacció / 30.06.20 - 11:10h

Amb la participació de tècnics i especialistes com Carme Miralles, catedràtica de Geografia Urbana de la UAB i Xavier Querol, investigador del CSIC-IDAEA; del món associatiu com Maria Garcia, d'Ecologistes en Acció, Ricard Riol, de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, i Pedro Prieto, vicepresident d'AEREN; responsables polítics com Damià Calvet, conseller de de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Rosa Alarcón, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, el reportatge presenta diverses preguntes al voltant de la mobilitat, de les noves fonts d'energia i del paper cabdal del transport públic en la mobilitat. 

La conclusió: cal reduir la mobilitat de tots aquells mitjans que no siguin sostenibles al 100%, i això, a més d'un canvi radical d'estil de vida, vol dir anar a peu, en bicicleta o en transport públic. Un transport públic que ha quedat ferit davant de la por dels usuaris d'encomanar-se el virus, però que, d'altra banda, tothom reconeix que és l'única opció per garantir la mobilitat.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB