Dijous, 25 de febrer de 2021

Mou-te per la salut mental

 

Mou-te per la salut mental

Per setè any consecutiu, coincidint amb l'arribada de la tardor s'inicia la campanya solidària escollida pels treballadors i treballadores de TMB, que en aquesta ocasió és per la salut mental.

08.10.18 - 11:54h

L'edició d'enguany aporta una novetat important. Ja que el dia 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental, amb l'objectiu de donar un màxim ressò a la jornada, totes les activitats del Mou-te per la Salut Mental es desenvoluparan coincidint amb aquella data.
D'ençà de l'inici de l'estiu, un equip multidisciplinari format per treballadors de TMB, entre els quals hi ha la Ximena Miguez, agent d'atenció al client de Metro; el Fernando Pajares, responsable de torn de material mòbil del CON d'Horta, i la Yolanda Arnáez, tècnica de medi ambient, en representació dels treballadors que van proposar la causa, i tècnics del departament d'acció social han estat desenvolupant el calendari d'activitats juntament amb les entitats escollides per representar la causa. En aquesta ocasió és Salut Mental Catalunya (SMC), una marca sota la qual hi ha tres entitats de referència del món de la salut mental.

 

Les entitats socials que ens acompanyen

La Federació Salut Mental Catalunya, que agrupa més de 60 entitats de tot Catalunya de familiars, persones amb problemes de salut mental i amics, dona serveis a les entitats federades i a la població en general. Treballa per a la inclusió social de les persones amb trastorns mentals i per la millora de les polítiques públiques dirigides a aquest col·lectiu.
La Fundació Salut Mental Catalunya, una entitat creada el 2007 amb el nom de Fundació Privada Funamment, l'any 2014, a instàncies de la Federació Salut Mental Catalunya, s'hi integra sota la marca SMC. Té per objectiu fer més visible la salut mental i generar noves aliances i oportunitats per als seus beneficiaris. Els beneficiaris de la Fundació són el conjunt de persones amb problemes de salut mental, les seves famílies i altres entitats sense ànim de lucre que actuïn en l'àmbit de la salut mental.
L'associació AMMFEINA aglutina 31 entitats socials sense afany de lucre d'arreu de Catalunya que gestionen 19 centres especials de treball socials, 18 serveis prelaborals, 19 entitats que gestionen programes d'inclusió laboral, 2 empreses d'inserció i 14 entitats que gestionen altres tipologies de suports per a persones amb trastorn mental. En total AMMFEINA ofereix recursos sociolaborals a prop de 3.000 persones.

 

Les activitats del Mou-te per la salut mental

Exposició gràfica sobre estigma i salut mental i  Joc interactiu sobre salut mental i estigma  
Activitat realitzada per Obertament
Lloc:  Arc de Triomf  (vestíbul  L1 c/ Nàpols)    
Horari: de 10h a 18h

Espai lliure d’estrès: Espai confortable per seure, descansar i parlar sobre la prevenció de l’ansietat i l’estrès, oferint consells i orientacions.
Activitat realitzada per PREAD i ASADEGAM
Destinat a tot tipus de públic.
Lloc:  Arc de Triomf  (vestíbul  L1 c/ Nàpols)    
Horari: de 10h a 18h

Espai Inclou
Activitat realitzada per l'Associació Aprenem
Destinat a tot tipus de públic.
Elaboració de xapes: Fer la seva pròpia xapa i posar-hi missatge. Tots encaixem: penjar missatges sobre la diversitat o el que es vulgui. Fotocall: fotografies per penjar-les a les xarxes socials. 
Lloc: Clot  (espai enllaç entre L1 i L2)
Horari: de 10h a 18h

Venda de llibres sobre salut mental, emocions... per trencar l'estigma 
Activitat realitzada per Obertament
Lloc: Universitat  (vestíbul principal L2)
Horari: 10h a 19h

Contacontes “Fuig, Bèstia”
Activitat realitzada per Federació SMC, Salut Mental Catalunya.
Destinat a públic infantil, es fan tallers amb famílies.
Lloc: Universitat  (vestíbul principal L2)
Horari: 17.30h -18.20h

Esquetx teatral "Kit de construcció: refent identitats"
Activitat realitzada per Fundació Els Tres Turons
Lloc: Universitat  (vestíbul principal L2)
Horari: a partir de les 18.30h endavant. Repeticions, l'obra dura uns 15 minuts

Ràdio Nikòsia i Radio Metro seran el fil conductor de totes les activitats del programa Mou-te per la Salut Mental. Anunciaran cadascuna de les activitats, faran connexions en directe i difondran missatges de sensibilització. 
Mou-te per la salut mental!

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB