Marta Rubio, tècnica operativa de línies automàtiques, TOLA, de L9 Nord

La Marta és una de las sis treballadores que el 7 de març participarà en el col·loqui “TMB en femení.  La visió de la dona treballadora” dirigit i dinamitzat per la presidenta de TMB, Laia Bonet

Redacció / 02.03.22 - 09:10h

La Marta, que va iniciar la seva carrera a TMB a l’any 2003 com a cap d’estació per a passar després a agent d’atenció al client, venia de ser dependenta d’uns coneguts magatzems. A l’any 2009, quan es van inaugurar les línies automàtiques a Metro, la Marta va passar a ser tècnica operativa de línies automàtiques, TOLA. 

Per la Marta la seva professió representa “treballar en una empresa estable que em permet compatibilitzar la meva vida laboral amb la meva vida personal”  i ens resumeix la seva feina explicant-nos que els TOLA s’encarreguen “tant de l'atenció al client com de la supervisió de les instal·lacions de les estacions”. Entre les seves funcions destaquen  “la supervisió del correcte funcionament de tots els elements de les estacions, realitzant actuacions de manteniment de primer nivell periòdicament”.  Ens diu que estan formats per a actuar tant en cas d'un rescat d'un ascensor com en cas d'incidència d'un tren o haver de realitzar una actuació a les portes d'andana.

Destaca que el que més li agrada és “l'atenció al passatge, tractar amb tantes persones. Cada un de nosaltres som diferents i has d'adaptar-te segons el passatger a l'hora de donar-li la informació que et sol·licita”. Resumeix que li agrada que el seu treball pogui ser cada diferent.

Compaginar la vida laboral i personal li és fàcil per què té un “horari fix de matí que em permet a les tardes dedicar-me a la meva vida personal”.

Clou l’entrevista manifestant-nos que els seus hobbys són viatjar, passar el temps en família i sortir amb la bicicleta. 

Col•loqui “TMB en femení.  La visió de la dona treballadora”

Dilluns 7 de març a les 12 del migdia al hall de l’estació de metro d’Universitat de la línia 2, se celebrarà un col·loqui amb sis dones treballadores de TMB i representants de professions  vinculades a entorns masculins que ens parlaran de com és el treballar en un entorn on la majoria de companys són homes, dels seus reptes diaris, i quina és la seva visió de futur.

T’hi esperem!

Mira el vídeo de la Marta

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB