Dimecres, 14 d'abril de 2021

Darrers dies de l'exposició commemorativa dels 90 anys del metro

 

Exposició 90 anys metro Espai Mercè Sala / TMB

Darrers dies de l'exposició commemorativa dels 90 anys del metro

Fins al dia 6 de març encara es pot visitar a l'Espai Mercè Sala l'exposició “Estació 1924. 90 anys del metro de Barcelona” que repassa l'impacte que va suposar per als barcelonins la construcció i posada en servei de la primera línia de metro de la ciutat, que va culminar amb la seva inauguració el 30 de desembre de 1924.

Redacció / 25.02.15 - 08:56h

Fins ara, al voltant de 8.000 persones han passat per l'Espai Mercè Sala per gaudir de l'exposició “Estació 1924. 90 anys del metro de Barcelona”, inaugurada el 17 de desembre, que és un viatge al passat per conèixer com es va viure aquell moment històric. La mostra repassa l'impacte que va suposar per a la ciutat la construcció i posada en servei de la primera línia de metro explicant els orígens, els mètodes constructius, com eren les estacions i els trens de l'època, què passava a Barcelona i al món l'any 1924 i com era la vida social.

Una mostra amb fotografies, reproduccions i objectes de l'època així com altre tipus de material, estructurada de manera cronològica, que fa un recorregut molt visual des dels inicis del projecte del suburbà a Barcelona fins a la inauguració de la primera línia el desembre del 1924. Es divideix en tres parts: “els anys 20”, que retrata la vida de la Barcelona d'aquells anys; “els pioners”, que comprèn la construcció del primer túnel a la Via Laietana, la creació de les societats Gran Metropolitano de Barcelona, SA i Ferrocarril Metropolitano de Barcelona, SA, les tècniques constructives de túnels i estacions, l’impacte ciutadà de les obres, com eren els trens i com es van modernitzar i les primeres estacions; i “la inauguració”, que mostra l'expectació dels ciutadans davant d'un mitjà de transport nou i revolucionari.

L'exposició es podrà veure fins al 6 de març de 2015 a l'Espai Mercè Sala, al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l'estació de Diagonal, amb horari de dilluns a divendres feiners entre les 10 i les 20.30 hores. L'entrada és gratuïta.

Aquesta mostra ha format part del programa d'actes commemoratius de la Fundació TMB amb motiu del 90 aniversari del metro.

 

 

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
Infraestructura
Seccions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB