El projecte pilot dels nous INPs ja s'ha iniciat
El projecte pilot dels nous INPs ja s'ha iniciat

Comença la prova pilot dels nous sistemes d’informació a l’usuari a metro

Aquest 16 d’agost s'ha donat el primer pas, amb una prova pilot, per a la futura renovació dels INPs de línies convencionals de metro. Els tres primers dispositius estan a les estacions de Can Boixeres i Cornellà Centre, de l’L5.

Redacció / 16.08.23 - 10:00h

En la informació que rep el passatge del metro, els INPs juguen un paper decisiu, avisant del temps que falta per a què el pròxim tren s'aturi a l'andana i de les incidències en el servei.

TMB ha iniciat aquest 16 d’agost un procés de renovació tecnològica d’aquests dispositius que, més enllà de la millora quant a les prestacions tècniques dels equips, suposarà un impuls a la informació al passatge.

El projecte (que arrenca ara, amb el pla pilot que posarà a prova el nou maquinari) compta amb finançament dels fons europeus. El procés desembocarà en la renovació global dels INPs de línies convencionals (els situats a les andanes, els vestíbuls i els passadissos d’enllaç).  

Les noves pantalles estaran habilitades per poder emetre informacions de diferents tipus, combinant la que ara s’ofereix des de diversos canals. Així, a banda del temps d’arribada dels següents dos trens i dels avisos d’incidència, també es farà arribar al passatge informació general de la xarxa i del servei, normatives, recomanacions i campanyes corporatives.

Prova pilot a Can Boixeres i Cornellà Centre

Dues estacions de la línia 5 (Can Boixeres, a andana i vestíbul, i Cornellà Centre, a andana) acullen les tres noves pantalles que, en un primer moment, mostraran una imatge fixa amb el recordatori que el projecte compta amb finançament del Ministeri de Transport (MITMA) i de Fons Europeus.

Serà durant el mes de setembre quan els tres aparells començaran a mostra informació de servei. La substitució dels INPs actuals pel nou model serà progressiva, essent la previsió que tots hagin estat renovats cap al desembre de l’any 2024.

El projecte compta amb finançament del MITMA i de Fons Europeus

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB