El 14 de setembre estigues pendent del teu mòbil!

Protecció civil durà a terme una prova pilot, que consisteix en l’enviament d’un missatge de prova per donar instruccions a la població en cas d’una emergència, catàstrofe o accident greu.

Redacció / 06.09.23 - 12:10h

El proper dia 14 de setembre entre les 10  i les 13 hores, Protecció civil enviarà de forma massiva un missatge SMS com una prova d’alerta en cas  d’emergència, a tots els telèfons mòbils de la zona de les comarques de Barcelona. La recepció serà immediata si el telèfon està en zona de cobertura i sempre que no estigui en mode avió.

El missatge tindrà aquesta aparença:                                     

Exemple de missatge

 

Els avisos d’alertes d’emergència consisteixen en la recepció de notificacions en format missatge de text SMS, que apareixen  a la pantalla dels mòbils que hi ha ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta, i mentre aquesta sigui  activa. Al text es descriurà el tipus d’emergència i les instruccions de seguretat que ha de seguir la població. Si no tens configurat el teu mòbil per rebre-les, ho pots fer des del següent enllaç: Tutorial com rebre avisos d’emergència al mòbil

Aquest tipus d’alertes de protecció civil només s’emetran per emergències en curs o imminents, en què calgui transmetre instruccions a la població o per simulacres i proves de l’eina amb participació de la població.

En determinades proves es demanarà la col·laboració ciutadana, omplint  una enquesta on es podrà indicar si s’ha rebut adequadament el missatge. Aquesta informació és anònima i permetrà millorar el funcionament del sistema.

Si necessites més informació, pots accedir a l’apartat web creat per Protecció Civil de la Generalitat interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB