Imatge de la campanya corporativa del 5è festival Subtravelling / TMB
Imatge de la campanya corporativa del 5è festival Subtravelling / TMB

El millor cinema curt es deixa veure al metro i al bus

Fins al 21 de novembre, els usuaris del transport públic poden votar les millors històries que porta en exclusiva la cinquena edició del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges de TMB

Marta Espinosa / 06.11.14 - 13:59h

S'obre el pla i apareixen la sabana africana i un àvid guepard que tot just inicia una persecució a càmera lenta per caçar una gasela que després es cruspirà. Una escena molt típica dels documentals. Però no patiu per la gasela, no acaba al ventre del guepard. Tots dos són en realitat uns agradables animalons ben rodons que sembla que s'hagin empassat una pilota gegant. I tots dos acaben rodolant per l'àrida terra africana. És una de les simpàtiques històries que ens porta el curt "Rollin' Safari", que es va poder veure al Filmets Badalona Film Festival, el passat mes d'octubre, i que ara forma part del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).  

I així fins a 20 històries (10 de ficció i 10 d'animació) d’aquesta ja clàssica secció Microcurts, que els usuaris poden descobrir al web del festival i també poden valorar, fins al 21 de novembre, per aconseguir premis de cine, a més d'abonaments de transport i altres premis, que s'entregaran en l'acte de clausura del Subtravelling, el 25 de novembre.

Curiosament, aquestes petites joies cinematogràfiques de Microcurts que ens porta la cinquena edició del Subtravelling també han envaït les pantalles i projectors del MouTV, que amenitzen i fan més entretingut el camí cap a la feina en bus o la tornada en metro a casa.  

Els usuaris, els grans protagonistes

La categoria oberta als usuaris, Roda a TMB, ha ampliat el termini de participació i rebrà vídeos fins al 10 de novembre. Es tracta de curts d'un màxim de 3 minuts rodats amb el telèfon mòbil i que tenen el metro o els autobusos com a escenari. Enguany, a més, el festival crea una nova categoria de vídeos de 15 segons. Les millors i més originals creacions s'enduran un iPad.

El festival estrena una nova secció, Va passar a TMB, en homenatge als 90 anys de vida del metro de Barcelona. Es tracta de sis curtmetratges de creació pròpia basats en els guanyadors de la mateixa categoria del 8è Concurs de Relats Curts Online de TMB que es va celebrar amb motiu de la diada de Sant Jordi. Els premiats van guanyar com a premi la producció audiovisual del seu relat. I una promesa és una promesa. Aquests sis escrits ja són històries del cinema curt. 

Tots els curts de les seccions Microcurts, Roda a TMB i Va passar a TMB es poden veure al web del festival. Per tant, ja ho saps, siguis o no un amant del cinema, de ben segur que aquestes històries et captivaran. Fins al 21 de novembre, entra a subtravellingfestival.tmb.cat, vota el teu curt preferit i guanya premis de cine.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB