Els premiats, patrocinadors i organitzadors de la sisena edició del Subtravelling / Pep Herrero
Els premiats, patrocinadors i organitzadors de la sisena edició del Subtravelling / Pep Herrero

Entregats els premis de la sisena edició del Subtravelling

S'ha celebrat l'entrega de guardons del sisè festival internacional de curts Subtravelling, que té l'usuari del bus i del metro com a protagonista, bé com a espectador o com a creador d'històries amb el transport públic d'escenari.

Marta Franco / 17.11.15 - 08:44h

Els cines Filmax GranVia a l'Hospitalet de Llobregat han acollit, la nit del 16 de novembre, l'entrega de premis als guanyadors de les diferents categories de la sisena edició del Subtravelling, el festival internacional de cinema curt de TMB, organitzat per la Fundació TMB.

L'actor català Josep Julien, que ha treballat a la televisió en sèries com "La Riera", "El cor de la ciutat" i "Cuéntame como pasó", ha estat l'encarregat de clausurar el festival i conduir l'acte de lliurament de premis davant de prop d'un centenar de persones, entre les quals hi tenien un especial protagonisme els usuaris que s'han posat darrere la càmera i han rodat petites creacions cinematogràfiques.

I els guardonats són…

Dins la categoria a competició oberta al públic, Roda a TMB, en què els mateixos usuaris envien els seus vídeos rodats amb un mòbil al metro o als busos, el treball guardonat pel jurat és “Simul tempus”, de Mar Tubau. El curt mostra una noia que es troba ella mateixa al metro:

El guanyador, que ha competit amb més d'una cinquantena de curts presentats, s'ha endut un iPad, cortesia de Vodafone, patrocinador d'aquesta categoria, una càmera GoPro, gràcies a Casanova Foto, i un sopar per a dues persones al restaurant Muxía.

Igualment, l'obra més votada d'aquesta categoria per part dels usuaris del web, que ha rebut gairebé 30.000 visites, ha estat “Un viatge en metro”, dirigida per Anna Mestre, que s'ha emportat un altre iPad.

Els 5 curts finalistes d'aquesta secció també es projectaran en les pantalles de MouTV des del 23 de novembre fins al 6 de desembre.

D'altra banda, pel que fa a la secció oficial del festival La Mostra, en què es presentaven 20 curts de ficció i animació, l'obra que ha rebut més vots és “Wrapped”, dels directors Roman Kaelin, Falko Paeper i Florian Wittman. 

Hi havia també un premi per als votants, que pel fet de participar podien guanyar un any de cinema gratis per a dues persones, obsequi del patrocinador d'aquesta categoria, Cines Filmax Granvia, així com un sopar per a dues persones en el restaurant Muxía. La guanyadora del sorteig és Carme Blazquez. A més, durant el període de votació, del 26 d'octubre al 10 de novembre, diàriament s'han sortejat, entre els votants de totes les categories, entrades de cinema vàlides durant tot un any, cortesia també de Cines Filmax.

L'actor català Josep Julien en un moment de la presentació de l'acte / Pep Herrero
L'actor català Josep Julien en un moment de la presentació de l'acte / Pep Herrero
La guanyadora del jurat de la categoria Roda a TMB recollint el premi / Pep Herrero
La guanyadora del jurat de la categoria Roda a TMB recollint el premi / Pep Herrero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB