S’inicia el procés per detectar el riscos psicosocials a tot TMB

En compliment del compromís de vetllar per la protecció de la salut i el benestar de tot el personal del Pla estratègic de TMB, es volen identificar els riscos psicosocials que puguin estar presents a la nostra organització.

Albert Piqué / 09.06.22 - 13:58h

D’acord amb els Comitès de Seguretat i Salut de Metro i Bus, la direcció de la companyia ha decidit iniciar un procés per identificar la presència de factors psicosocials en tots els àmbits de treball de TMB. L’objectiu és detectar i prioritzar intervencions de millora, detectar situacions que necessitin una anàlisi més detallada, així com observar bones pràctiques que es puguin estendre a la resta de la companyia. Tot plegat, orientat a establir un procés continu de millora de les condicions de treball.

Si vols participar-hi, únicament cal respondre l’enquesta, que és anònima i només calen 20 minuts per contestar-la. La informació que se’n pugui extreure serà de gran valor per a tots els treballadors i treballadores de TMB, i per aquest motiu la participació de tots i totes és molt important.

Els riscos psicosocials es poden definir com “aquells aspectes del disseny i gestió del treball, i els seus entorns socials i organitzatius, que poden arribar a causar trastorns en la salut física o mental”. Les interaccions laborals també poden influir positivament o negativament sobre la salut de les persones a través de les seves percepcions i experiències, i els problemes apareixen quan les condicions de treball o aquestes interrelacions personals generen tensió en la persona i aquesta tensió és sostinguda al llarg del temps. Aquests riscos poden ser presents en qualsevol empresa i en qualsevol activitat, per aquest motiu és necessari garantir la seva correcta gestió preventiva.

És per això que TMB, en compliment del compromís de vetllar per la protecció de la salut i el benestar de tot el personal mitjançant un entorn i unes condicions de treball saludables, vol identificar els riscos psicosocials que puguin estar presents en la nostra organització. 

En el cas de tenir alguna incidència tècnica a l’hora de participar en l’enquesta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres, via correu, a l’adreça upe00913@tmb.cat o bé via telefònica al 86620 en horari d’oficina de dilluns a divendres, i us proporcionarem tot el suport tècnic necessari.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB